Els talibans conquisten tot un districte al sud de l'Afganistan

Els insurgents expulsen les forces governamentals de Sangin, a la província de Helmand

32227155 60

32227155 60 / NOOR MOHAMMAD (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els talibans han agafat el control d'un estratègic districte de la important província de Helmand, al sud de l'Afganistan, després que el vicegovernador provincial avisés que la regió estava "a punt d'ensorrar-se" a mans dels insurgents, han informat aquest dilluns a Efe fonts oficials.

Les tropes afganeses al districte de Sangin van decidir ahir a la nit retirar-se del complex on hi ha les oficines governamentals, per evitar així que augmentessin les baixes entre els seus membres, ha dit una font militar que ha demanat l'anonimat.

Notícies relacionades

"Va ser una retirada estratègica per evitar més baixes entre les forces de seguretat", ha assegurat, després d'evitar donar més detalls sobre el nombre de morts i ferits entre la Policia i l'Exèrcit afganesos durant els xocs contra els talibans a Sangin.

TOT OCUPAT PELS INSURGENTS

Un senador per Helmand, Hashim Alokozai, ha confirmat que tots els edificis governamentals del districte de Sangin havien sigut ocupats pels insurgents, i ha afegit que encara que les morts entre les tropes afganeses eren nombroses, no disposava de xifres concretes.

Temes:

Afganistan