Mali busca tres sospitosos del cruent assalt a l'hotel

L'assalt a l'establiment es va saldar amb 19 ostatges i dos assaltants morts, segons l'últim balanç oficial

1
Es llegeix en minuts
EFE / BAMAKO

Les autoritats de Mali busquen almenys tres sospitosos de l’atac perpetrat divendres per presumptes gihadistes d’un grup afí a Al-Qaida contra l’Hotel Radisson Blu, a Bamako, en què van morir 19 ostatges i dos assaltants, segons l’últim balanç oficial. La capital maliana segueix en alerta i sota l’estat d’emergència durant 10 dies.

Diverses botigues i restaurants que es troben al perímetre del luxós hotel van estar tot ahir tancats. A les altres zones de la capital es va notar una forta presència de patrulles de seguretat, així com de les forces de la Missió de l’ONU a Mali (Minusma). A més a més, diversos espectacles esportius i concerts musicals van ser anul·lats. 

L’atac va tenir lloc divendres quan un grup de gihadistes van entrar a l’hotel, on s’allotjaven diverses delegacions internacionals, i va retenir durant hores 170 ostatges de 14 acionalitats, abans de ser alliberats per les forces de Mali amb el suport de forces especials dels EUA i França. 

Després de l’atac es va produir una confusió sobre el nombre de víctimes. En un primer moment, l’ONU i fonts diplomàtiques i de l’hotel van parlar de 27 morts, però el president de Mali, Ibrahim Boubacar Keita, va reduir la xifra de víctimes a 19 ostatges i dos assaltants. Entre les víctimes mortals que han sigut confirmades pels seus respectius països hi figuren sis russos, una ciutadana nord-americana i tres ciutadans xinesos. 

 

INESTABILITAT

Notícies relacionades

 

Keita, que va visitar l’hotel on es va produir l’atac i l’Hospital Gabriel Touré on van ser ingressats els ferits, va tornar a condemnar l’atac i va fer una crida als malians a «no abaixar la guàrdia». La situació política a Mali és inestable des que el 2012 el Moviment Nacional per a l’Alliberament d’Azawad (MNLA) i altres grups gihadistes es van apoderar del control de la zona nord de país, que van mantenir al voltant de 10 mesos. Malgrat que van ser suposadament expulsats gràcies a una intervenció internacional encapçalada per França el mes de gener del 2013, els gihadistes segueixen sent una seriosa amenaça.