EL GIHAD A EUROPA

Atemptats de París: l'endemà, en directe

França tanca fronteres i decreta l'estat d'emergència després de la cadena d'atacs en què han mort 120 persones i ha causat més de 200 ferits

Resum de l’atemptat múltiple d’ahir a París, des dels vídeos dels mòbils. / periodico

Resum de l’atemptat múltiple d’ahir a París, des dels vídeos dels mòbils.
Imatges del moment dels afusellaments a la sala Bataclan de París.

/

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / LAURA ESTIRADO / PARÍS / BARCELONA

Horror i escenes d'autèntica guerra. París s'ha despertat aquest dissabte horroritzat després de la cadena d'atemptats, set, simultanis que van castigar aquest divendres a la nit el centre de la capital francesacadena d'atemptats (i que ahir a la nit us vam explicar en directe) i que de moment donen un balanç d'almenys 120 morts i 200 ferits, 80 d'ells greus. Per primera vegada França patia accions d'autèntics kamikazes (7 dels 8 terroristes que han comès els atemptats i que s'han immolat), 10 mesos després dels atacs contra la revista satírica 'Charlie Hebdo'.

Per ara ningú s'ha atribuït l'autoria dels atacs, encara que tot fa sospitar que es tracta de terrorisme islàmic. Els autors d'un dels tirotejos van iniciar l'assalt cridant "Al·là és el més gran".

Almenys vuit atacants van matar desenes de persones a la sala de concerts Bataclan, als restaurants del carrer de Charonne, a l'avinguda de la República, al restaurant Le Petit Cambodge i Le Carrillon, i van fer explotar bombes a prop de l'Stade de France, un procediment sense precedents en territori francès.

El president François Hollande ha declarat l'estat d'emergència al país, mentre que la policia ha demanat als residents de la capital que es quedin a casa.


08.20 h. La companyia American Airlines suspèn els seus vols a París.

Notícies relacionades

08.10 h. La selecció francesa ha decidit fer avui el seu entrenament a porta tancada.

08.00 hores. "Aquesta vegada es tracta de la guerra", resumeix aquest dissabte 'Le Parisien'. "La guerra al centre de París", segons 'Le Figaro'.