situació "sota control"

Almenys 13 morts, entre ells diputats i militars, en un atemptat a Somàlia

El grup gihadista Al-Xabab ha col·locat un cotxe bomba fora d'un hotel de Mogadiscio freqüentat per legisladors i funcionaris

1
Es llegeix en minuts

Almenys 13 persones han mort, entre ells diputats militars, en un doble atemptat perpetrat aquest diumenge a primera hora pel grup gihadista Al-Xabab contra l'hotel Sahafi a Mogadiscio, han informat fonts de seguretat. L'excap de les forces armades somalis Abdikarin Dhegabadan, diversos diputats i el gerent de l'hotel es troben entre els morts.

Les forces de seguretat somalis asseguren que l'atac, que va començar cap a la mitjanit, ja està "sota control", tot i que encara se senten trets i bombardejos a l'interior del complex, segons ha pogut comprovar EFE.

"Les forces especials de l'Agència Nacional d'Intel·ligència i Seguretat de Somàlia (NISA, en les seves sigles angleses) han aconseguit controlar la situació i ara (estan) buscant suposats terroristes. No hi ha tropes estrangeres involucrades", ha precisat l'organisme al seu compte de Twitter.

L'operació prossegueix amb la recerca de víctimes sota la runa de l'hotel, i agents de seguretat temen que el nombre de morts augmenti, ha indicat a EFE el general Ibrahim Moalin Tagaysa. Més de 20 persones que han resultat ferides en l'atac han sigut traslladades a hospitals a Mogadiscio, segons l'emissora de ràdio Alfurqaan.

El president de Somàlia, Hassan Sheikh Mohamud, ha condemnat l'atac i ha amenaçat de llançar una ofensiva contra el grup gihadista. "Matar gent innocent no és un acte de l'islam, hem d'eliminar aquests llops", ha dit el president somali. El grup terrorista Al-Xabab, afiliat a Al-Qaida, s'ha atribuït immediatament la responsabilitat del doble atac.

Un cotxe bomba ha explotat fora de l'hotel de Mogadiscio, utilitzat sovint per legisladors i funcionaris del Govern somali, així com per visitants estrangers i periodistes. L'hotel Sahafi també està a poca distància de la seu del Departament d'Investigació Criminal de la Policia de Somàlia. Més tard s'ha sentit una segona explosió seguida de trets.

Notícies relacionades

La milícia islamista Al-Xabab, que va anunciar el 2012 la seva adhesió formal a Al-Qaida, lluita per instaurar un estat islàmic de caràcter wahhabita a Somàlia. El país africà viu en situació de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barre, cosa que va deixar el país sense un govern efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques, senyors de la guerra i bandes de delinqüents armats.

 

Temes:

Somàlia