CRISI MIGRATÒRIA A EUROPA

Eslovènia planeja desplegar l'Exèrcit a la frontera per controlar el pas de refugiats

El país s'ha convertit en zona de pas i només dilluns va rebre 6.000 asilats

1
Es llegeix en minuts

El Govern d'Eslovènia ha proposat aquest dimarts a la matinada una llei que permetria a l'Exèrcit ajudar la policia a protegir la frontera, enmig de la crisi migratòria al continent, segons ha informat l'emissora Radio Slovenia.

La proposta s'ha enviat al Parlament, i està previst que es voti durant la jornada d'aquest dimarts. El Govern ha assegurat que l'arribada d'immigrants en els últims dies ha superat la seva capacitat de controlar la situació.

"La pressió dels immigrants que arriben des de Croàcia ha sigut creixent", ha dit en un comunicat, en què acusa Zagreb de provocar una arribada no organitzada a la frontera i detalla que dilluns van arribar al país prop de 6.000 persones.

CANVI EN LA LLEI DE DEFENSA

Així, el Govern ha proposat esmenar la llei de defensa, que contempla que, sota determinades condicions, el Parlament pot definir "tasques addicionls" de l'Exèrcit, cosa que permetria a les Forces Armades ajudar la policia a controlar i protegir la frontera i mantenir l'ordre.

Notícies relacionades

Per últim, ha recordat que Eslovènia "és el país més petit en la ruta migratòria dels Balcans, i compta amb capacitats limitades, tant pel que fa a l'eficiència del control de fronteres com en l'atenció als immigrants".

"Eslovènia convida els estats membre de les institucions europees a participar activament per abordar la càrrega desproporcionada a què fa front el nostre país. Des de la perspectiva d'Eslovènia, és una prova a la solidaritat europea", ha insistit.