Alcaldessa de Colònia des de l'hospital

Henriette Reker, que es recupera de l'apunyalament en campanya, aconsegueix la victòria a les eleccions municipals de la ciutat alemanya

Una seguidora de la pròxima alcaldessa de Colònia, celebrant ahir el triomf municipal.

Una seguidora de la pròxima alcaldessa de Colònia, celebrant ahir el triomf municipal.

1
Es llegeix en minuts

Des de l'hospital va celebrar la seva victòria la candidata independent a l'alcaldia de ColòniaHenriette Reker, responsable de l'acollida de refugiats en aquella ciutat alemanya, s'ha imposat per clara majoria en els comicis municipals, celebrats l'endemà que resultés greument ferida al ser apunyalada per un home que va actuar encegat per la xenofòbia.

Reker, de 58 anys, ha obtingut el 52% dels vots, segons els resultats difosos amb les dades de 750 centres, del total de 1.024 d'aquella ciutat, la quarta d'Alemanya, amb 800.000 electors. La candidata partia com a favorita, perquè tot i concórrer com a independent comptava amb el suport de conservadors, verds i liberals.

Els comicis municipals a Colònia es van celebrar sota l'impacte de l'atac sofert per la candidata per part d'un home de 44 anys, desocupat i amb passaport alemany, que després de la seva agressió va dir haver actuat per odi als immigrants. Rekerva ser operada d'urgència la mateixa nit de dissabte i està fora de perill, van indicar fonts de l'equip mèdic que l'atén.

L'agressor va passar a disposició del jutge d'instrucció sota els càrrecs d'intent d'assassinat i de lesions greus a quatre persones més, entre acompanyants de la candidata i ciutadans que eren al lloc de propaganda electoral on es va produir l'atac.

Crispació creixent

Notícies relacionades

Segons el setmanari 'Der Spiegel', l'atacant va militar als anys 90 en un grup neonazi identificat amb els orígens del nacionalsocialisme. Va explicar a la policia que s'oposava amb totes les seves forces a la política d'acollida de refugiats posada en pràctica per la cancellera Angela Merkel i recolzada per Reker.

La cancellera i representants de la resta de l'espectre parlamentari alemany van expressar el seu estupor pel que va passar, que segons el ministre de l'InteriorThomas de Maizière, reflecteix la creixent crispació al país davant la crisi dels refugiats. Durant la seva campanya electoral, la nova alcaldessa s'havia distingit per la seva defensade la necessitat d'integrar els peticionaris d'asil.