Croàcia envia enganyats a Hongria centenars de refugiats

Van pujar a autobusos amb la promesa que els portarien a Alemanya, però ara seran traslladats a centres d'identificació

Immigrants i refugiats trenquen el cordó policial a Tovarnik, ahir.

Immigrants i refugiats trenquen el cordó policial a Tovarnik, ahir. / AP / MARKO DROBNJAKOVIC

1
Es llegeix en minuts

La policia hongaresa va informar aquest divendres que els centenars de refugiats que van arribar a Hongria des de Croàcia a la localitat de Beremend, estan sent traslladats a punts de registre a l'interior del país.

El comunicat no ofereix més detalls, però un portal de la província de Baranya, "Bama", indica que els refugiats seran traslladats als punts de registre de Szentgotthárd, just en la frontera amb Àustria, i a Siklós, a pocs quilòmetres de Beremend.

Aquesta tarda, les autoritats croates han començat a traslladar centenars de refugiats procedents de països de l'Orient Mitjà en autobusos cap a Hongria, segons va poder constatar Efe a la zona fronterera entre els dos països.

A la frontera els esperen uns 200 policies antiavalots hongaresos que han acordonat la zona, de manera que alguns refugiats han començat a córrer pels camps cap a Hongria, perseguits pels agents.

Els policies croats han transportat fins a la frontera hongaresa uns 700 refugiats en una desena d'autobusos, assenyala el portal hongarès "index" i s'espera l'arribada de 12 transports més.

ACUSACIONS MÚTUES

Al mateix temps, el portal "Bama" va informar que un tren amb 1.000 refugiats més està a punt d'arribar des de Croàcia a l'estació hongaresa de Magyarbóly, a prop de Beremend.

Mentrestant, el ministeri d'Exteriors hongarès va qualificar en un comunicat de "mentida" les informacions divulgades per la policia croata en el sentit que el trasllat dels refugiats a la frontera amb Hongria va ser un acord dels ministres d'Interior dels dos països.

Centenars de refugiats han abordat avui els autobusos en un campament de la ciutat croata de Beli Manastir, però pensaven que els portaven a Zagreb, la capital de Croàcia.

ENGANYATS

En declaracions a Efe, alguns refugiats van explicar a la ciutat croata de Baranjsko Petrovo Selo que creien que estaven de camí cap a Alemanya.

Entre els refugiats hi ha famílies senceres, amb nens i avis.

Hongria va començar ahir a construir una tanca filat de ganivetes a la frontera amb Croàcia, semblant a la que ja té a la frontera amb Sèrbia.

Notícies relacionades

Hongria i Croàcia estan dividides pel riu Mura i Hongria només instal·la tanques a la frontera en terra ferma.

Des de dimarts travessar il·legalment la frontera és un delicte a Hongria, que pot ser penat amb 3 anys de presó, i amb 5 anys si la tanca resulta feta malbé.