Ofegats en el somni europeu

Almenys 11 persones, entre elles tres nens, perden la vida a l'enfonsar-se la seva barca davant la costa de Turquia

Onze immigrants sirians han mort a l’enfonsar-se dues barques de goma en un nou episodi de migració cap a la UE. / REUTERS/ VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Un gendarme turc en pren nota. Un nen jau a la sorra, de bocaterrosa, sense vida. Una d'aquelles imatges que costen d'oblidar i que expliquen de forma precisa els terribles riscos que algunes famílies assumeixen al pujar a un bot inestable per intentar arribar a una costa segura, lluny de la guerra dels seus països.

Almenys 11 persones, es creu que de nacionalitat siriana, s'han ofegat a l'enfonsar-se dues barques que han salpat del sud-est de Turquia en direcció a l'illa grega de Kos, segons informa l'agència Dogan. Una barca amb 16 sirians s'ha enfonsat just al sortir d'Akyarlar, a la península de Bodrum, i set persones han perdut la vida, quatre han sigut rescatades i cinc estan desaparegudes.

En un altre bot, que sortia del mateix punt, hi anaven sis sirians: tres nens i una dona s'han ofegat; dos han sobreviscut al portar armilla salvavides. Un d'aquests tres nens és el que apareix a la foto, a la costa de Bodrum, que firma l'agència Reuters. Els somnis europeus d'una família sencera han quedat, doncs, encallats a la platja.

Notícies relacionades

Milers de sirians que fugen de la guerra del seu país arriben fins a la costa d'Aegean, a Turquia, per intentar arribar a territori grec. Agències humanitàries calculen que el mes passat unes 2.000 persones al dia van pretendre cobrir el curt però perillós trajecte fins a les illes gregues en barques fràgils.

El gendarme turc, de seguida, ha recollit el nen, de no més de 5 anys, i se l'ha emportat en braços, fora de la vista pública.

Temes:

Refugiats