Gairebé 9.000 immigrants travessen la tanca amb filat de ganivetes d'Hongria edificada recentment

El nombre de persones que intenten arribar de manera il·legal a països més rics de la Unió Europea segueix creixent

Immigrants vistos des de la tanca filat de ganivetes que es va acabar de construir aquest cap de setmana en la frontera entre Hongria i Sèrbia.

Immigrants vistos des de la tanca filat de ganivetes que es va acabar de construir aquest cap de setmana en la frontera entre Hongria i Sèrbia. / EFE / ZOLTAN MATHE

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats hongareses han interceptat aquest cap de setmana, entre divendres i diumenge, 8.792 refugiats que han passat la frontera de forma il·legal, tot i que dissabte es va acabar la construcció d'una tanca amb filat a la frontera amb Sèrbia concebuda per frenar la immigració.

En els tres últims dies, les autoritats han detingut 36 persones per suposat tràfic il·lícit d'éssers humans, que afrontaran investigacions policials, indica un informe del Ministeri d'Interior hongarès.

La frontera entre Hongria i Sèrbia és una de les més freqüentades de tot Europa pels refugiats, que arriben de països en conflicte com Síria, l'Afganistan o el Pakistan a través de l'anomenada 'ruta dels Balcans'.

Budapest ha convocat per a aquest dilluns l'ambaixador francès després que el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, critiqués durament ahir la política hongaresa respecte als refugiats i considerés que la tanca hauria de ser destruïda

REVOLTES DE REFUGIATS

El creixent nombre d'immigrants ha causat en els últims dies tensions internes a les zones de pas i als campaments.

Notícies relacionades

Uns 100 refugiats van protestar diumenge a l'estació de trens Keleti de la capital hongaresa, perquè les autoritats locals no els van permetre pujar als trens que els haurien portat a Alemanya.

La gran majoria dels més de 150.000 refugiats que han arribat a Hongria des de començament d'any pretenen arribar a països més rics de la Unió Europea, com Àustria i Alemanya.