TRAGÈDIA A L'EST D'EUROPA

Quatre detinguts a Hongria per la mort de 71 refugiats en un camió

Entre les víctimes hi ha quatre nens de dos, tres, vuit i deu anys

Forenses inspeccionen el camió on van ser trobats els cadàvers.

Forenses inspeccionen el camió on van ser trobats els cadàvers. / EFE / ROLAND SCHELAGER

1
Es llegeix en minuts

La policia hongaresa ha anunciat aquest divendres la detenció de tres búlgars, un d'ells d'origen libanès, i un afganès com a responsables del viatge en camió durant el qual van morir asfixiats 71 refugiats. D'ells, 59 eren homes, vuit eren dones i quatre eren nens (una nena de dos anys i tres nens de tres, vuit i 10 anys). Tot indica que les víctimes són refugiats sirians.

Segons el diari austríac 'Krone Zeitung', un dels detinguts és el conductor del camió i un altre és el seu propietari. Quatre persones més han sigut detingudes, però posteriorment han sigut posades en llibertat. En total, la policia hongaresa ha interrogat 20 persones sobre les morts al camió.

Les autoritats hongareses han anunciat a més un increment del control dels camions, encara que han reconegut que és impossible revisar tots els vehicles que travessen la frontera amb Àustria.

El rotatiu austríac, que va ser qui va donar aquest dijous l'exclusiva de la tragèdia del camió, ha assenyalat que els investigadors "estan horroritzats" davant la troballa. A més, assegura que els policies estan treballant ininterrompudament per resoldre el cas. 

"Els meus companys han estat tota la nit treballant i ja s'han recuperat els cossos ", ha dit el portaveu policial Helmut Marban.

TRASLLAT DELS COSSOS A VIENA

Notícies relacionades

Els cadàvers seran traslladats a l'institut forense de Viena.

De moment no s'han donat detalls sobre les causes de la mort, encara que les autoritats suposen que haurien mort asfixiats i que es creu que ja estaven morts abans de travessar la frontera.

Temes:

Refugiats