ATACS A tailàndia

Bangkok ofereix 25.000 € pel suposat autor de l'atemptat al temple Erawan

Retrat robot del jove.

Retrat robot del jove.

1
Es llegeix en minuts
ADRIÁN FONCILLAS / PEQUÍN

La policia ha emès un retrat robot del presumpte autor de l'atemptat en un temple de Bangkok i ha ofert una recompensa d'un milió de bahts (25.000 euros). L'única pista és la gravació granulosa d'un circuit tancat de televisió que mostra un jove amb samarreta groga que deixa una motxilla en un banc al davant del temple hinduista Erawan 15 minuts abans de l'explosió que va provocar 20 morts i 120 ferits. El retrat robot s'ha elaborat amb aquella filmació i també a partir de la descripció d'un motorista que va dir haver-lo portat la mateixa nit de l'atemptat.

El jove descrit presenta una melena morena esvalotada i ulleres i sembla tenir faccions occidentals, encara que la policia no descarta que hagués volgut emmascarar la seva procedència. Va precisar que parlava una llengua estrangera que no és l'anglès.

Notícies relacionades

Totes les hipòtesis continuen obertes dos dies després d'un atemptat sense precedents a la tranquil·la Bangkok. Es desconeix si l'autor segueix encara al país i les seves motivacions. La policia assegura que va comptar amb còmplices. «No ho va fer sol, això és segur. Forma part d'un grup», ha dit sense aportar cap més detall el cap de policia, Somyot Poompanmoung. La filmació mostra dos sospitosos més.

DETONADA A DISTÀNCIA / La bomba ha sigut descrita com a petita, potent i sofisticada, elaborada amb entre tres i cinc quilos d'explosius i tancada en un petit contenidor. Els investigadors creuen que va ser detonada a distància i no amb temporitzador ni amb una trucada de telèfon. La hipòtesi policial apunta que la segona explosió registrada al moll unes hores després hi està relacionada perquè el tipus d'artefacte explosiu és el mateix.