A COCHABAMBA

Detingudes 25 persones per uns violents enfrontaments en una universitat boliviana

Els estudiants exigeixen una millora de la qualitat de l'educació i exàmens obligatoris

Els alumnes denuncien que el rector va atorgar diverses titularitats a dit

25 detinguts i 1 ferit greu arran d’uns violents enfrontaments a la Universidad Mayor de San Simón, a Bolívia. / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat de Bolívia han detingut aquest dijous 25 persones arran d'uns enfrontaments registrats a la Universidad Mayor de San Simón, a la província de Cochabamba. Els incidents s'han saldat amb un ferit de gravetat. Fortes explosions van fer tremolar ahir a la nit la Universitat de Cochabamba, a Bolívia.

La universitat s'ha convertit en escenari de violents enfrontaments protagonitzats per grups d'estudiants que exigien una millora en la baixa qualitat de l'educació i la imposició d'exàmens obligatoris per als professionals universitaris, ja que el rector va atorgar diverses titularitats dit.

VIOLENTS DISTURBIS ESTUDIANTILS

Notícies relacionades

La intervenció de la policia per rebaixar la tensió va donar com a resultat 25 estudiants detinguts i un ferit greu. Segons les informacions facilitades pel diari bolivià 'La  Razón', els enfrontaments van ser protagonitzats per membres de la Federació Universitària Local (FUL) de l'esmentada universitat i estudiants autodenominats de base estudiantil.

El secretari executiu de la FULA, Jarlin Coca, ha identificat el ferit com a Néstor Copaga, de 24 anys i estudiant d'Agronomia. Coca ha informat que es troba en estat greu després de rebre l'impacte d'un pot de gas lacrimogen al cap. El comandant de la Policia provincial, Luis Aguilar, ha apuntat per la seva banda que els detinguts portaven "petards i instruments contundents".