VISITA OFICIAL A KENYA

Obama inaugura avui a Nairobi la Cimera Mundial d'Emprenedors

El president dels EUA visita el país on va néixer el seu pare i es reuneix amb els seus familiars després d'una ràpida benvinguda oficial del seu homòleg kenyà

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Barack Obama, inaugura avui a Nairobi la Cimera Mundial d'Emprenedors durant el seu primer dia de visita oficial a Kenya, país on va néixer el seu pare i que per primera vegada visita un president nord-americà en actiu. Obama va arribar ahir al vespre, cap a les 20.00 hores (17.00 GMT) i, després d'una ràpida benvinguda oficial brindada pel seu homòleg kenyà, Uhuru Kenyatta, i la seva extensa comitiva oficial, va sopar amb la seva família kenyana en un famós hotel de la capital.

En el sopar hi van ser, entre altres, la tercera dona del seu avi patern 'Mama Shara', a qui el president nord-americà diu "àvia", i la seva germanastra Auma Obama, segons fonts de la Casa Blanca. També hi van assistir altres membres de la comunitat de Kogelo, el petit poble del nord-oest de Kenya on va néixer i està enterrat el pare d'Obama i que ja ha anunciat que no visitarà.

El president nord-americà va ser rebut per una ciutat blindada per garantir la seva seguretat, amb les seves principals vies, fins i tot barris sencers, tallades al trànsit i al pas de vianants fins diumenge. Les autoritats, que han desplegat 10.000 agents per Nairobi, van tancar ahir l'espai aeri del país per a l'aterratge de l'avió presidencial, l'Air Force One, i l'Exèrcit nord-americà patrulla les aigües de Kenya i la seva veïna Somàlia.

CIMERA MUNDIAL D'EMPRENEDORS

Notícies relacionades

Obama participarà avui en la Cimera Mundial d'Emprenedors (GES), organitzada de forma conjunta pels EUA i Kenya, i després rendirà tribut a les víctimes i els supervivents dels atemptats del 1998 contra les ambaixades nord-americanes a Nairobi i a Tanzània, on van morir 229 persones. També es reunirà amb Uhuru Kenyatta, que li oferirà un sopar d'Estat, segons la Casa Blanca.

Demà farà un discurs dirigit al poble de Kenya i es reunirà amb representants de la societat civil abans de desplaçar-se a la nit a Etiòpia, país que també rep per primera vegada un president nord-americà en actiu i on es quedarà fins dimarts.