mesura de seguretat obligatòria

Varufakis, infracció després de la seva dimissió

El ja exministre de Finances de Grècia i la seva dona s'escapen dels periodistes que els esperaven a la porta de casa seva a dalt d'una moto, ella sense casc

El ja exministre de Finances grec, Iannis Varufakis, i la seva dona, Danae Stratou, a dalt d’una moto a la porta de casa seva, a Atenes.

El ja exministre de Finances grec, Iannis Varufakis, i la seva dona, Danae Stratou, a dalt d’una moto a la porta de casa seva, a Atenes. / AFP / LOUISA GOULIAMAKI

1
Es llegeix en minuts

El ja exministre de Finances grec, Iannis Varufakis, i la seva dona, Danae Stratou, han esquivat els periodistes que els esperaven a la porta de casa seva, a Atenes. Varufakis, que ha assenyalat Euclid Tsakalotos com el seu successor en el càrrec, ha avançat als reporters que l'esperaven que aquest dimarts compareixerà amb el "senyor Tsakalotos", abans de marxar amb la seva dona amb una motocicleta. L'exministre i la seva dona han pujat al vehicle de dues rodes, ella sense casc. A Grècia, com a Espanya, pujar a una moto sense casc també és objecte de multa.

La dimissió de Varufakisdimissió  ha creat un gran enrenou a Grècia. L'exministre havia avançat que dimitiria si guanyava el 'sí',  però finalment també ho ha fet després de l'àmplia victòria del 'no'. Varufakis ha explicat que d'aquesta manera creu que pot ajudar el Govern d'Alexis Tsipras a arribar a un acord amb les institucions europees, hores després de la contundent victòria del 'no' al referèndum celebrat al país hel·lè. Varufakis ha comunicat la seva decisió a través del seu compte a Twitter amb un clar 'Minister no more'.