ASSASSINAT MASSIU A CAROLINA DEL SUD

Un directiu de la NRA culpa de la matança de Charleston el mateix pastor de l'església

"Vuit dels feligresos de la seva església podrien estar vius si ell hagués autoritzat expressament portar armes dins", va afirmar Charles Cotton en un fòrum 'on line'

2
Es llegeix en minuts

Un executiu texà de la poderosa Associació Nacional del Rifle (NRA, en les seves sigles en anglès) ha rebut una autèntica allau de crítiques després d'haver suggerit que el legislador de Carolina del Sud i pastor metodista tirotejat aquest dimecres juntament amb vuit membres de la seva congregació a Charleston tenia part de culpa dels assassinats per oposar-se a permetre portar armes ocultes a l'església.

L'advocat Charles Cotton, resident a Houston i acreditat com a membre de la direcció nacional de la NRA a la pàgina web del 'lobby' armamentístic, va fer els comentaris en un fòrum 'on line' que ell mateix administra anomenat texaschlforum.com, dedicat als drets sobre les armes i qüestions relacionades.

En un diàleg en línia sobre la matança de divendres a l'Església Metodista Africana Emanuel, de Charleston, Cotton va afirmar que un dels nou assassinats, el pastor i senador demòcrata estatal Clementa Pinckney havia votat el 2011 contra una legislació que hauria permès portar armes ocultes en restaurants, guarderies i esglésies, informa Reuters.

"Vuit dels feligresos de la seva església que podrien estar vius si ell hagués autoritzat expressament als seus membres a portar armes a l'església estan morts", va escriure Cotton. El comentari, esborrat després del fòrum però recuperat i difós per les xarxes socials, ha generat una pluja de condemnes contra Cotton. El seu compte de Twitter ha sigut bombardejada amb centenars de posts qualificant-lo de "monstre" i "insensible".

CAMPANYA 'ON LINE'

L'organització de justícia social cristiana Amèrica Fidel ha llançat una campanya 'on line' per aconseguir 15.000 firmes per a una petició exigint a la NRA que expulsi Cotton i es disculpi pels seus comentaris.

Cotton no ha volgut respondre a Reuters, però 'The Washington Post' el va citar divendres dient que la conversa 'on line' que havia generat la controvèrsia era sobre els pros i contres de les "zones lliures d'armes", i que els seus comentaris van ser a títol personal.

ZONES LLIURES D'ARMES

"Opino que no hi hauria d'haver zones lliures d'armes en col·legis, en esglésies i enlloc. Si mirem on es produeixen els assassinats massius, la majoria es produeixen en zones lliures d'armes", va declarar al 'Post'.

Notícies relacionades

Les autoritats van assenyalar que el sospitós del tiroteig de Charleston, Dylann Roof, un jove blanc de 21 anys, va estar una hora amb feligresos dins de l'església abans de disparar contra ells. Aquest divendres, Roof va ser acusat de nou càrrecs d'assassinat i d'un delicte d'armes, l'endemà de ser arrestat a Carolina del Nord.

El Departament de Justícia de EUA va indicar que està investigant l'atac a l'església com un crim d'odi i un acte potencial de terrorisme.