MÚSICA A L'ANDANA

Un vagabund es posa a tocar el piano en una estació de Newcastle i emociona els viatgers

Diverses persones van acabar plorant després de sentir el noi sense sostre tocar 'Per a Elisa', de Beethoven

Un jove vagabund emociona els passatgers de l’estació central de Newcastle quan es posa a tocar peces de Beethoven al piano. / periodico

1
Es llegeix en minuts

En una de les andanes de l'Estació Central de Newcastle el Rotary Club de la ciutat va instal·lar fa temps un piano perquè, mentre esperaven l'arribada del tren, els passatgers que ho desitgessin delectessin la resta d'allà presents amb els seus dots musicals.

Fa uns dies, un sense sostre es va acostar al piano. En un primer moment, un policia que era a l'andana el va instar a marxa. No obstant, el vagabund, un jove de 26 anys, es va resistir i, amb les seves robes mullades, es va asseure davant l'instrument musical. "El policia i diversos viatgers van començar a riure's d'ell", va explicar a la seva pàgina de Facebook Michael Kinnison, un testimoni. 

El que llavors va passar ningú ho esperava i va deixar atònits i profundament emocionats els passatgers, segons el diari 'The Chronicle'. El noi, que més tard va ser identificat com a Alan Donaldson, va començar a tocar de forma brillant diverses peces de Ludvig Van Beethoven. Entre elles, 'Per a Elisa' i la sonata Clar de Lluna. "Tothom es va quedar commocionat per la bella versió que va fer de 'Per a Elisa'", relata Kinnison, que afegeix: "Una dona que al principi reia d'ell va acabar plorant".

RECOLLIDA D'AJUDA

Notícies relacionades

Des d'aleshores, el jove va cada dia a l'estació i, durant una estona, toca el piano, assegurant que per a ell aquell moment "trenca amb tota l'hostilitat que viu als carrers".

El noi fa setmanes que dorm a la porta del casino de la ciutat. Després d'identificar-lo en el vídeo penjat a les xarxes socials, un company de classe del jove vagabund ha iniciat una campanya per recollir fons amb què aconseguir que el pianista sense sostre trobi una vivenda. Aquí l'enllaç de la iniciativa: http://www.gofundme.com/v4vpq2as.

Temes:

Regne Unit