TRAGÈDIA A L'ÀSIA

Confirmada la mort de Roser Palau al Nepal

La dona, de 37 anys i veïna de Vilassar de Dalt, estava desapareguda des del dia del terratrèmol

Cadàvers recuperats en una zona rural al Nepal. / REUTERS

Cadàvers recuperats en una zona rural al Nepal.
Roser Palau, morta a conseqüència del terratrèmol al Nepal, en una imatge facilitada per la seva família.

/

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat aquest dimarts la mort d'una ciutadana espanyola a conseqüència del terratrèmol al Nepal del 25 de març. El ministeri no ha facilitat la identitat de la víctima. No obstant, poc després, la Generalitat ha informat a Catalunya Ràdio que és Roser Palau, una dona catalana de 37 anys que estava desapareguda des de el dia del terratrèmol.

La dona havia desaparegut mentre feia senderisme a la zona de Langtang. La repatriació del cos tindrà lloc "tan aviat com sigui possible", ha informat en un comunicat el departament que dirigeix José Manuel García-Margallo.

Aquesta és la primera víctima espanyola localitzada després del sisme. Després del terratrèmol, una altra dona espanyola, de qui ja s'ha repatriat el cadàver, va morir al Nepal per una caiguda, però en aquest cas la seva defunció no està directament relacionada amb el terratrèmol.

Roser Palau, veïna de Vilassar de Dalt (Maresme), estava desapareguda amb sis compatriotes a la vall de Langtang, segons ha informat Europa Press. Aquest grup d'espanyols és el que des d'un principi més preocupava les autoritats, ja que el sisme va originar en aquesta àrea una allau de gel, pedres i fang que va baixar com una onada de fang per tota la vall de Langtang.

RESCAT SUSPÈS

L'operatiu de rescat desplegat a Langtang per buscar els espanyols desapareguts s'ha vist obligat a suspendre els treballs aquest dimarts com a conseqüència d'una forta tempesta que posava en risc la seguretat dels efectius.

Espanya té desplaçats a l'àrea un equip de 46 membres de la Unitat Militar d'Emergències i 12 membres de l'equip de rescat de muntanya de la Guàrdia Civil.

VUIT ESPANYOLS DESAPAREGUTS

La xifra de ciutadans espanyols desapareguts al país de l'Himàlaia s'ha reduït aquest dimarts de tretze a vuit. Quatre han sigut contactats les últimes hores pels serveis consulars espanyols.

Notícies relacionades

En canvi, continuen desapareguts a Langtang sis muntanyencs: els asturians Sabino Fernández, Jesús Monteirín, Egidio García i Ángel Hernández Muñiz; i la parella composta pel saragossà Miguel Ángel Pizarro i la càntabra Isabel Ortiz. A ells se sumen dos espanyols més amb els quals no s'ha pogut contactar, però que, en un principi, estarien en una altra zona del país.

Exteriors ha avançat que dimecres --sempre que les condicions meteorològiques ho permetin-- es reprendrà la recerca dels espanyols a Langtang amb un reforç de l'equip actual.