VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Amnistia llança una acció urgent per una nena de 10 anys embarassada al Paraguai

La nena està en estat a causa dels presumptes abusos sexuals del seu padrastre

La nena està sota custòdia mèdica i està hospitalitzada. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE / ASUNCIÓN

L'ONG Amnistia Internacional ha llançat aquesta setmana una acció urgent per reclamar a les autoritats del Paraguai que protegeixin la vida d'una nena de 10 anys embarassada de 21 setmanes, presumptament a conseqüència dels abusos sexuals als quals la va sotmetre el seu padrastre, que està en recerca i captura.

"La vida d'una nena de 10 anys que està embarassada després d'haver sigut violada pel seu padrastre corre perill", va manifestar la secció paraguaiana d'Amnistia Internacional que demana firmes per exigir a l'Estat que protegeixi la vida de la menor.

L'embaràs de la nena, que està sota la tutela de les seves ties maternes, es va descobrir quan la mare la va portar a un hospital després de notar un augment del volum del seu ventre i creure que podia tractar-se d'un tumor a l'abdomen.

Després de diagnosticar-se l'estat de gestació, la menor va ser conduïda a la sala maternoinfantil de l'hospital públic de Trinidad, on va ser atesa per una psicòloga.

"ALT RISC"

El responsable de la sala de maternitat, el doctor Ricardo Oviedo, ha explicat que es tracta d'un embaràs d'alt risc, ja que la nena no té encara desenvolupades totes les característiques d'una dona adulta, perquè està en edat de desenvolupament i creixement.

Amnistia Internacional va demanar "que es protegeixi la vida de la nena en evident risc i que per a això es prenguin les diligències oportunes".

"Hi ha opinions dispars de professionals mèdics, però creiem que ha de prevaldre el criteri científic independent, que no torni a revictimitzar la nena", va destacar l'organització.

La Fiscalia paraguaiana va demanar dilluns la presó preventiva per a la mare, de 32 anys, imputada pels suposats fets punibles d'"incompliment del deure de l'atenció" i com a còmplice d'"abús sexual en nens", va informar el Ministeri Públic.

Segons la Fiscalia, la dona va proporcionar algunes pistes sobre el possible parador del padrastre, però totes van resultar falses.

El Ministeri Públic va demanar llavors la presó preventiva per a la dona, per tal d'evitar que obstrueixi la investigació i aconseguir detenir el sospitós.

EL PADRASTRE, EN FUGA

Notícies relacionades

El padrastre de la nena està imputat pel presumpte delicte d'"abús sexual a nens" i està pròfug des que la setmana passada es va descobrir l'embaràs de la menor.

D'acord amb els mitjans locals, el gener passat la mare havia denunciat el padrastre per presumptes abusos sexuals a la nena, però va continuar convivint amb ell.

Temes:

Paraguai