DISCURS PRESIDENCIAL ENTRE BROMES

Obama reparteix pulles en el sopar de corresponsals de la Casa Blanca

El president dels EUA repassa els seus èxits més polèmics amb acudits enverinats dirigits als republicans

Periodistes, polítics i estrelles de Hollywood van disfrutar amb l’humor del president dels EUA. / EFE / OLIVIER DOULIERY / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Barack Obama, president dels EUA, va aprofitar l'atmosfera distesa del tradicional sopar de l'Associació de Corresponsals de la Casa Blanca per criticar indirectament i entre bromes els seus adversaris polítics. Obama va repassar els seus èxits més polèmics com l'obertura amb Cuba, la reforma migratòria o la sanitària amb acudits enverinats dirigits als republicans.

"Dick Cheney (vicepresident amb George W. Bush) va dir l'altre dia que era el pitjor president en tots els seus anys de vida. Jo crec que ell va ser el pitjor president de la meva vida", va dir Obama en referència a la coneguda influència que va jugar a la Casa Blanca entre el 2001 i el 2009.

"Ara cap nord-americà ha de témer perdre la seva cobertura mèdica si perd la feina. Gràcies, senadors republicans", va fer broma el president, que ha tingut en ells els seus principals opositors a la reforma sanitària.

El sopar anual de l'Associació de Corresponsals de la Casa Blanca és una ocasió perquè periodistes, empresaris influents i celebritats es reuneixin a Washington per "celebrar-se a si mateixos", com va expressar el president. La festa, que se celebra en un hotel de Washington, s'ha convertit en els últims anys en un esdeveniment social amb alfombra vermella i gairebé més famosos que periodistes.

BROMES SOBRE LA BRUTALITAT POLICIAL

Obama, que no ha d'enfrontar-se a una reelecció, es va referir a la campanya del 2016 per criticar els candidats republicans i assegurar: "Els germans Koch (empresaris i els grans donants conservadors) pensen que han de gastar-se 1.000 milions de dòlars perquè a la gent li agradi un d'aquests (candidats)".

El president va brindar per la llibertat de premsa, "un pilar indispensable de la nostra societat", i pels periodistes que han perdut la vida o estan presos per exercir la seva feina a tot el món.

Notícies relacionades

La vetllada la va tancar la humorista del programa ‘Saturday Night Live’ Cecily Strong, que va ser més irreverent: "És genial estar al Washington Hilton (hotel). És probablement el que una prostituta sol dir a un congressista".

"No ens enganyem, el servei secret (seguretat presidencial) és l'únic cos que es pot ficar en embolics si un negre acaba tirotejat", va fer broma Strong, en relació amb l'onada de casos mediàtics de brutalitat policial contra afroamericans.