CRISI AL FRONT NACIONAL

Jean-Marie Le Pen contesta a la seva filla: "Sembla que em vulgui mort"

La líder de l'FN el vol apartar definitivament del partit

Jean-Marie Le Pen, en una roda de premsa el mes passat.

Jean-Marie Le Pen, en una roda de premsa el mes passat. / EFE / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts

Jean-Marie Le Pen, líder històric del Front Nacional (FN) francès i president honorífic de la formació --de moment-- ha replicat a la seva filla i ara presidenta del partit, Marine Le Pen, que sembla que ella el vulgui mort. "El que sí que és segur és que no comptarà amb la meva cooperació", ha dit Jean-Marie, que ha perdut la seva influència en l'FN per culpa de les seves constants sortides de to.

El president del partit des del 1972 fins al 2011 va repetir recentment que les cambres de gas del nazisme "només són un detall de la història", paraules que Marine Le Pen va condemnar. Aquesta va comentar que el seu pare "sembla haver entrat en una espiral que el portarà al suïcidi polític", i per això li va demanar que abandonés la presidència honorífica de l'FN. "A més, donada la situació, li he dit que m'oposaré a la seva candidatura al departament de Provença-Alps-Costa Blava", ha assegurat.

GUERRA DIALÈCTICA

Davant la batalla entre els dos mandataris del partit, el vicepresident del Front Nacional, Florian Philippot, ha suggerit que Jean-Marie Le Pen hauria d'abandonar el partit que ell mateix va fundar fa 40 anys, posicionant-se així al costat de l'actual presidenta de la formació.

Notícies relacionades

Una idea que l'històric líder de l'FN ha qualificat de "boja". "Si me n'anés, Marine perdria una influència que no es pot permetre. Òbviament, segueixo tenint molt prestigi dins del partit", ha afirmat Jean-Marie Le Pen.

POLÈMICA RERE POLÈMICA

Durant tots els anys de política activa, Jean-Marie Le Pen ha sigut el protagonista de més d'una sortida de to, sempre coquetejant amb el racisme. Entre altres barbaritats, el fundador de l'FN ha dit en diferents ocasions que "no es pot discutir que les races humanes no són iguals", que "els gitanos són gent bruta", que els jueus en camps de concentració i d'extermini "es queixaven per tot" i, més recentment, que el virus de l'Ebola "arreglarà ràpidamente el problema del creixement demogràfic a l'Àfrica".