VIOLÈNCIA A L'EST DE L'ÀFRICA

Kenya bombardeja dues bases dels gihadistes a Somàlia

L'atac es produeix després de la matança perpetrada pels gihadistes a la universitat de Garissa

Soldats kenyans arriben al lloc de la matança.

Soldats kenyans arriben al lloc de la matança. / Ben Curtis (AP / BEN CURTIS)

1
Es llegeix en minuts

La Força Aèria de Kenya ha bombardejat dues bases del grup gihadista Al-Xabab al sud de Somàlia en resposta a l'atac perpetrat dijous passat contra una universitat kenyana, en què els terroristes van matar 148 persones, han informat avui fonts militars.

L'Exèrcit kenyà ha llançat el seu atac contra les bases dels terroristes a Gondodowe i Ismail, a Gedo, una regió al sud de Somàlia i fronterera amb Kenya, han confirmat aquestes fonts al diari kenyà 'The Standard'.

Es tracta del primer atac de les Forces de Defensa de Kenya després de la matança de la Universitat de Garissa, reivindicada per Al-Xabab en aquesta ciutat del nord-est de Kenya i molt pròxima també a Somàlia.

"Ens hem centrat en aquestes dues àrees perquè, d'acord amb la informació de què disposem, els milicians (d'Al-Xabab) vénen d'allà per atacar Kenya", han indicat les mateixes fonts, que no obstant no han precisat si hi ha hagut víctimes.

Kenya ha tingut dificultats per aturar el flux de gihadistes i armes d'Al-Xabab a través de la porosa frontera de 700 quilòmetres que comparteix amb Somàlia.

Això ha permès que, en l'últim any, hagin incrementat els atacs contra ciutats frontereres, com Mandera o la mateixa Garissa.

PRECEDENT A NAIROBI

Notícies relacionades

L'atac contra la Universitat de Garissa és el pitjor des de l'atemptat contra l'ambaixada dels Estats Units a Nairobi el 1998, que va causar 213 morts.

Al-Xabab ha matat més de 400 persones a Kenya des de l'abril de 2013 en represàlia per la presència de tropes kenyanes a Somàlia per combatre els gihadistes, que pretenen instaurar un estat de caràcter wahhabita al seu país.