COMUNICAT DEL GRUP ISLAMISTA SOMALI

Al-Xabab amenaça amb més atacs si Kenya no retira les seves tropes de Somàlia

Tres detinguts més per la massacre a la Universitat de Garissa, en què van morir 148 persones

Musulmans canten consignes contra el grup gihadista somali Al-Xabab després del seu atac a la Universitat de Garissa.

Musulmans canten consignes contra el grup gihadista somali Al-Xabab després del seu atac a la Universitat de Garissa. / EFE / DAI KUROKAWA

2
Es llegeix en minuts

El grup islamista somali Al-Xabab ha amenaçat avui de cometre més atacs a Kenya com el que dijous va causar 148 morts a la Universitat de Garissa si el Govern no retira totes les tropes que té desplegades a Somàlia, segons un comunicat difós per l'organització terrorista.

A la nota 'Enterrant les esperances de Kenya', Al-Xabab adverteix que la presència de l'Exèrcit kenyà a Somàlia, al qual acusa de matar civils i bombardejar pobles, comportarà més represàlies contra la població kenyana, a la qual en fa responsable indirecta per haver elegit el Govern actual.

"Mentre el vostre Govern persisteixi a seguir el camí de l'opressió, posi en pràctica polítiques repressives i continuï amb la sistemàtica persecució de musulmans innocents, els nostres atacs també continuaran", diu el comunicat. El grup islamista també es dirigeix al Govern kenyà i avisa que el seu missatge "no serà escrit amb paraules, sinó amb la sang de la vostra gent. Caveu les seves tombes i prepareu els seus taüts des d'ara mateix".

TRES ARRESTATS MÉS

La policia kenyana, per la seva banda, ha arrestat tres homes més en relació amb la massacre de dijous passat, que va causar 148 morts a la Universitat de Garissa, han informat avui mitjans locals. Es creu que els tres detinguts són còmplices del presumpte cervell de la matança, un resident local anomenat Mohamed Kuno que ha sigut vinculat amb altres atacs del grup islamista al nord-est de Kenya.

De moment no han transcendit els noms ni les nacionalitats dels detinguts, encara que s'espera que els interrogatoris puguin oferir més detalls sobre la preparació de l'atac i aportar pistes importants per capturar Kuno.

El Govern ha ofert una recompensa de 20 milions de xílings (uns 200.000 euros) per qualsevol informació que porti a la detenció de Kuno, fugit des del mes de desembre passat, un antic professor d'una madrassa de Garissa que utilitza fins a tres sobrenoms: Xeikh Mahamad, Duliadin i Gamadheere, segons el diari 'Daily Nation'.

DOS ANYS DE MASSACRES D'AL-XABAB

Notícies relacionades

Els dos últims anys Al-Xabab ha comès nombroses massacres en territori kenyà, entre les quals destaquen les del centre comercial Westgate de Nairobi (2013); les de Mpeketoni, Gamba i Mandera (2014); i la de Garissa (2015), que han causat més de 350 morts en total.

El 2011 l'Exèrcit de Kenya va envair el sud de Somàlia com a resposta a diversos segrestos de turistes i estrangers que el grup islamista havia portat a terme al nord-est del país, una acció que Al-Xabab va considerar una declaració de guerra.

Temes:

Somàlia Kenya