TRAGÈDIA AÈRIA ALS ALPS

Detingut un tuiter per comentaris ofensius sobre les víctimes de l'avió de Germanwings

El jove, veí d'Águilas, va escriure que a l'A320 "hi anaven catalans, no persones"

Detingut un tuiter per burlar-se de les víctimes de l’avió de Germanwings / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil va detenir divendres passat a Águilas (Múrcia) S.P.G., de 26 anys, per haver escrit al seu compte de Twitter --sota el perfil @pianelo, que ja ha sigut donat de baixa-- comentaris ofensius sobre les víctimes de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos.

"A veure, a veure... no en fem un drama: que a l'avió hi anaven catalans, no persones", és una de les perles escrites pel detingut, que també va fer comentaris amb un marcat caràcter d'incitació a l'odi i a la violència a les dones i altres col·lectius per la seva raça o religió.

La Guàrdia Civil va detectar aquests tuits dimarts passat arran de la investigació sobre els missatges insultants difosos a les xarxes socials en relació amb la tragèdia de Germanwings, en què van morir els 150 ocupants de l'avió que volava de Barcelona a Düsseldorf.

REGISTRE DOMICILIARI

Notícies relacionades

En la investigació, els agents del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil van detectar als perfils analitzats una persona que a través de diverses xarxes socials feia comentaris ofensius, no només referits a les víctimes de l'accident aeri, sinó a les dones i a col·lectius de diferent raça o religió a la seva.

La gravetat dels comentaris va portar la policia a identificar l'usuari del perfil de Twitter, registrar el seu domicili i la seva posterior detenció.