TRAGÈDIA ALS ALPS

El copilot de l'A320 de Germanwings estava de baixa i ho va amagar a l'empresa

El diari alemany, que utilitza el terme "psicòpata" per referir-se a Andreas Lubitz, ha tingut accés al dossier mèdic del jove

Segons el britànic 'Daily Mail', Andreas Lubitz encara rebia tractament mèdic fins a aquesta mateixa setmana

La portada del sensacionalista ’Bild’, amb una foto d’Andreas Lubitz i el titular ’Amok-piloten’, ’pilot psicòpata’.

La portada del sensacionalista ’Bild’, amb una foto d’Andreas Lubitz i el titular ’Amok-piloten’, ’pilot psicòpata’.
Vídeo del registre policial a casa d’Andreas Lubitz, copilot de l’avió de Germanwings.

/

1
Es llegeix en minuts

El copilot de l'Airbus A320 de Germanwings Andreas Lubitz, que va estavellar deliberadament l'avió quan sobrevolava els Alps, estava rebent tractament mèdic per als seus problemes psiquiàtrics va amagar a l'empresa la seva malaltia, segons ha informat aquest divendres la fiscalia alemanya que investiga la tragèdia i que ha trobat a casa de Lubitz documents que mostren que el jove s'estava medicant.

Aquesta dada es produeix després que el diari 'Bild' hagi publicat que Lubitz va haver de deixar la formació com a pilot de Lufthansa el 2008 perquè va tenir "atacs de pànic crisis d'ansietat" i el 2009 va patir un "episodi depressiu profund". 'Bild' ha tingut accés a informes mèdics de l'autoritat alemanya de supervisió de transport aeri, la Luftfahrtbundesamt (LBA). Aquest organisme, afegeix el rotatiu, va transmetre tota aquesta informació a Lufthansa, que coneixia l'estat mental del jove.

Amb una portada en què utilitza el terme 'amok' (al·lusiu a una síndrome consistent en una espontània explosió de ràbia salvatge que fa que l'afectat mati indiscriminadament) i qualifica Lubitz de "pilot psicòpata', 'Bild' relata que després de l'episodi depressiu, Lubitz va rebre tractament psiquiàtric durant un any i mig. I revela que l'escola d'aviació de Phoenix (EUA) on els pilots de Lufthansa fan una estada de formació el va qualificar com a "no apte per al vol" i va recomanar un "seguiment mèdic regular especial" per a ell.

Segons 'Bild', aquest document serà enviat als investigadors de França una vegada hagi sigut examinat per les autoritats alemanyes.

HAVIA TRENCAT AMB LA SEVA NÒVIA

Al Regne Unit, 'The Times' també afirma que Lubitz tenia un historial de depressió i que estava passant per "una crisi personal" i, com 'Bild', també sosté que Lufthansa estava al corrent dels problemes emocionals del copilot.

Segons alguns mitjans, el copilot acabava de trencar amb la seva nòvia, amb qui sortia des de feia set anys, compartia casa a Düsseldorf i havia fet plans de casament per a l'any que ve. El 'Daily Mail', assegura, per la seva part, que Lubitz encara rebia tractament psiquiàtric. "Fins al dia abans de l'accident", apunta el diari britànic.

SILENCI DE LUFTHANSA

Notícies relacionades

Aquestes dades van més enllà de les oferts per Lufhtansa fins ara. El president de l'aerolínia, Carsten Spohr}, va explicar dijous que Lubitz va interrompre la seva formació el 2008 "durant un temps", però no va donar explicacions sobre els motius. Més tard, el jove va reprendre la seva formació, va superar tots els tests i el 2013 va començar a pilotar els Airbus A320.

"Va passar totes les proves i els exàmens mèdics. Estava capacitat al 100% per volar sense restriccions", va afirmar Spohr.