LLUITA ANTITERRORISTA A L'ÀFRICA

Els exèrcits del Txad i el Níger entren a Nigèria en una ofensiva contra Boko Haram

Els dos països inicien una operació militar conjunta per frenar l'expansió dels radicals gihadistes

1
Es llegeix en minuts

El Txad i el Níger han unit esforços contra el terrorisme de Boko Haram en una operació militar conjunta que han llançat aquest diumenge a Nigèria. Segons el coronel Azem Bermandoa, portaveu de l'exèrcit de Txad citat per Reuters, l'atac és degut a una intensificació regional per intentar derrotar el sanguinari grup sunnita.

En els últims mesos, Boko Haram ha iniciat incursions en països com el Camerun, el Txad i el Níger. Els veïns de Nigèria han reaccionat amb represàlies, encara que fins ara la cooperació entre ells i el Govern d'Abuja ha sigut limitat.

El Txad ja havia enviat tropes al nord-oest de Nigèria i havia guanyat territoris als gihadistes sunnites a prop de la frontera amb el Camerun. L'atac de diumenge ha sigut la primera incursió del Níger en territori nigerià. Anteriorment havia combatut els terroristes als territoris fronterers.

MÉS DE 300 VEHICLES

Segons un testimoni citat per Reuters, fins a 300 vehicles han travessat la ciutat de Diffa, al sud-oest del Níger en direcció a Nigèria. Al comboi també hi viatjaven jeeps de l'Exèrcit amb armament pesant i camions d'aigua.

Notícies relacionades

Una de les fonts ha assegurat que els atacs s'han centrat en l'estat de Borno sense especificar la població. També ha remarcat que l'operació compta amb l'aprovació d'Abuja, però les autoritats nigerianes encara no ho han confirmat.

Boko Haram, que dissabte va jurar la seva lleialtat a l'Estat Islàmic, també va matar 50 persones en un atemptat amb quatre cotxes bomba a Maiduguri, al nord-est de Nigèria.