L'Estat Islàmic projecta a la plaça pública el vídeo en què es veu com crema el pilot jordà

La gravació ha estat difosa en una pantalla gegant a la ciutat de Raqqa

L’ISIS projecta a la plaça pública el vídeo del pilot jordà cremat viu. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'Estat Islàmic (EI) ha projectat als carrers del seu bastió principal a Síria, la ciutat de Raqqa (nord-est), el vídeo on mostra com aparentment va cremar viu el pilot jordà Muaz Kasasbeh, segons ha anunciat la mateixa organització radical en una nova gravació audiovisual. L'Oficina d'Informació de l'EI a Raqqa ha publicat a internet aquest segon vídeo, titulat "L'alegria dels musulmans per la crema del pilot jordà", amb imatges de la projecció en públic de la cinta de l'execució i amb la declaracions d'alguns espectadors.

Els gihadistes han penjat una pantalla gegant en un carrer de Raqqa, on s'han congregat diversos ciutadans, entre ells menors d'edat, segons mostra la nova cinta propagandística, de gairebé cinc minuts de durada i de la qual no s'ha pogut comprovar l'autenticitat. En una seqüència, els extremistes interroguen un nen que diu que està "molt content" per la mort del pilot.

NENS ENTRE EL PÚBLIC

Notícies relacionades

"Veniu, veniu, que us cremarem si Déu vol", assenyala el menor, en resposta a una pregunta de l'entrevistador de l'EI sobre quin és el seu missatge per als pilots de la coalició internacional. Dimarts, l'EI va publicar un vídeo en què ensenyava la suposada execució de Kasasbeh, que va ser capturat el 24 de desembre quan el seu avió es va estavellar a la província de Raqqa mentre participava en una operació de la coalició internacional contra els gihadistes.

Anteriorment, un membre de l'organització d'activistes 'Raqqa és massacrada en silenci', Abu Uard al-Raqaui, havia revelat a Efe per internet que els extremistes han col·locat avui pantalles gegants en aquesta ciutat perquè els veïns veiessin el vídeo de l'assassinat de Kasasbeh.