aquest dimecres

'El Jueves' ret homenatge a 'Charlie Hebdo'

La revista dedica la portada i les primeres pàgines de la publicació a les víctimes i a mostrar la seva repulsa al terrorisme

’El Jueves’ ret homenatge a ’Charlie Hebdo’

’El Jueves’ ret homenatge a ’Charlie Hebdo’

1
Es llegeix en minuts

La revista 'El Jueves' surt aquest dimecres a la venda amb la portada i les primeres pàgines dedicades a retre homenatge a les víctimes de l'atemptat de 'Charlie Hebdo'atemptat Charlie Hebdo i mostrar repulsa al terrorisme, segons ha assenyalat el dibuixant del setmanari satíric Guille Martínez-Vela.

A la portada es veu la capçalera d''El Jueves' barrejada amb la de 'Charlie Hebdo' i una pluja de sang que taca un dibuixant, que, assegut en la seva taula, diu: "Armes del segle XXI, cervells medievals, ¡auxili!".

Les primeres pàgines d''El Jueves', generalment dedicades a l'actualitat, aquesta setmana estan íntegrament consagrades a l'atemptat contra la revista francesa 'Charlie Hebdo' del 7 de gener i als sagnants successos posteriors, en què van morir 20 persones, entre dibuixants, policies, clients d'un supermercat i terroristes.

En aquestes pàgines també es recull l'opinió de "companys que simpatitzen amb l'humor gràfic", com Jordi Évole, Iñaki GabilondoAna Pastor i Risto Mejide, entre altres, segons Martínez-Vela.

Les vinyetes dedicades a l'atemptat a la seu de 'Charlie Hebdo' són "dibuixos de dol" que "defensen la llibertat d'expressió", però "sense entrar en bilis", segons el dibuixant.

D'altra banda, el grup d'humoristes que l'any passat van deixar la revista 'El Jueves' després que la direcció retirés una portada sobre el rei i que van crear a internet Orgulloysatisfacción també han dedicat un número especial a 'Charlie Hebdo'.

Notícies relacionades

Orgulloysatisfacción va penjar a la xarxa el dia 9 de gener un número especial, que es pot descarregar gratuïtament i que mostra a la seva portada un dibuixant consternat pintant de color vermell el terra de la redacció.