El conflicte del Pròxim Orient

L'ANP, satisfeta per la votació del Parlament espanyol

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA / JERUSALEM

L'Autoritat Nacional Palestina (ANP) es va mostrar ahir satisfeta pel vot del Parlament espanyol a favor del reconeixement de l'Estat palestí. «És un pas molt important, valorem el suport mostrat per aconseguir la independència de l'Estat palestí assentat sobre les fronteres del 1967», va afirmar ahir Ihab Basaiso, portaveu de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), en una roda de premsa a Ramal·la.

L'aprovació de la proposició no de llei al Congrés «és un indicador de com la comunitat internacional es pren seriosament aconseguir una solució al conflicte palestí», va dir Basaiso.

Els palestins asseguren que reconèixer el seu Estat és «una inversió en la pau», que en aquests moments sembla estar molt lluny a Palestina i Israel. Després de l'atac que dimarts va causar set morts en una sinagoga de Jerusalem

Notícies relacionades

-cinc israelians i els dos atacants palestins-, la policia i l'Exèrcit israelià van demolir ahir a la matinada la casa familiar d'Abed al-Rahman al-Xaludi. Aquest palestí va atropellar, el 22 d'octubre passat, diverses persones a prop del tramvia de Jerusalem, en va matar  dues -un nadó i una dona- i en va ferir cinc més, segons va informar ahir l'Exèrcit israelià.

La vivenda se situava al barri de Silwan, a Jerusalem est. La família d'Al-Xaludi va defensar que el succés va ser un accident i no un atemptat. La seva mare va afirmar ahir que «l'ocupació israeliana vol trencar la nostra família i desplaçar-la. Creuen que demolint les cases dels màrtirs dissuadiran la gent de Jerusalem i Palestina, però la violència engendra violència».