ADÉU A UN MANDATARI AFRICÀ

El president de Zàmbia mor a Londres

Michael Sata era congut com el 'Rei Cobra' per la seva llengua viperina

1
Es llegeix en minuts

El president de Zàmbia, Michael Sata, va morir dimarts a la nit a Londres, on rebia tractament mèdic des de fa una setmana, segons han informat aquest dimecres fonts governamentals de Zàmbia, que no han precisat les causes.

Sata, de 77 anys, va morir cap a les nou del vespre (les deu a Espanya) a l'hospital londinenc King Edward VII, acompanyat per la seva dona i la seva família a la capital britànica. L'òbit es va produir després que el mandatari africà experimentés un augment sobtat del ritme cardíac i nàusees.

Notícies relacionades

Sata era conegut com el 'Rei Cobra' per la seva llengua viperina. Els seus atacs a les companyies mineres estrangeres van posar nerviosos els inversors en més d'una ocasió.

Segons la Constitució de Zàmbia, s'hauran de celebrar eleccions presidencials en el termini de 90 dies. Mentrestant, el més probable és que Sata sigui succeït de forma interina pel ministre de Defensa, Edgar Lungu, que recentment va assumir aquesta funció, o pel vicepresident Guy Scott, que es convertiria així en el primer cap d'Estat blanc a l'Àfrica des de la marxa del sud-africà Frederik de Klerk el 1994. La majoria dels analistes creuen, no obstant, que Scott no concorrerà a les eleccions. 

Temes:

Zàmbia