PER COMPLIR LA LLEI ISLÀMICA

Uns empresaris francesos creen el 'halal test', per saber si hi ha porc al menjar

En les primeres 24 hores han rebut 10.000 encàrrecs

Manera de funcionament del ’Halal Test’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un instrument que verifica la presència de carn de porc en aliments, cosmètics i medicines s'ha començat a comercialitzar a França. Aquest detector portàtil de la presència de porc ha estat batejat com a ‘Halal test’ per dos empresaris francesos, Jean-Francois Julien Abderrahmane Chaoui, aquest últim d'origen algerià. El producte està destinat a tots els musulmans que es volen garantir que el que mengen, beuen o toquen amb les mans no contingui residus de porc, ja que la llei islàmica en prohibeix el consum o la manipulació.

El test, símil a una prova d'embaràs, és molt simple d'utilitzar: es pren una mostra del producte a utilitzar i es fica en una petita proveta amb aigua. Es remou i posteriorment s'introdueix una tira sobre la qual, en cas que hi hagi substàncies originàries del porc, sortiran una o dues línies. Una línia significa que no hi ha empremtes de porc, mentre que dues confirmen la presència d'aquest tipus de carn.

El test permet identificar la presència d'un antigen específic de la carn de porc que és ultraresistent a la calor i que, per tant, es pot detectar en aliments processats. El nou test costa 6,90 euros cada unitat, però hi ha també la possibilitat comprar un paquet de 25 tests per 125 euros.

L'èxit dels dos creadors

Notícies relacionades

La idea revolucionària va sortir al cap dels dos francesos fa dos anys, després de l'escàndol de la presència de carn de cavall no etiquetada en alguns productes distribuïts a Europa. Els dos empresaris ja tenien experiència en el sector, jaque havien desenvolupat altres tipus de tests per verificar de la presència d'alcohol en alguns productes i per a les persones que pateixen intoleràncies al·lèrgies alimentàries.

L'empresa fabricant, Capital Biotech, diu haver rebut ja 10.000 comandes de tests en les primeres 24 hores següents al llançament del producte el 15 d'octubre. Capital Biotech ha avançat també la possibilitat adquirir el ‘Halal test’ on-line ja en les pròximes setmanes. A més, estan treballant en un altre test per determinar si la carn d'animals permesos per l'Islam que es comercialitza ha estat dessagnada, segons el que imposa el ritual islàmic.