NETEJA ÈTNICA AL PAÍS ÀRAB

Llàgrimes islàmiques pels cristians a la televisió iraquiana

Un presentador musulmà arrenca a plorar quan comenta la situació d'aquesta comunitat a l'Iraq

Un presentador iraquià plora pels seus compatriotes cristians. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Bagdad

Molts musulmans iraquians condemnen la neteja ètnica que al nord de l'Iraq estan patint els cristians, els xiïtes o els yazidistes. Així ha quedat patent en un programa de televisió de la cadena Asia TV quan un dels presentadors, Nahi Mahdi, musulmà sunnita, ha arrencat a plorar quan s'ha començat a debatre sobre l'extermini que aquestes minories religioses pateixen per part dels terroristes gihadistes de l'Estat Islàmic (EI).

"Els cristians són la nostra pròpia carn, la nostra pròpia sang", ha comentat Mahdi, que ha afegit: "És terrible que vingui gent i t'obligui a anar-te'n de casa. I això és el que els passa als cristians"."Avui he plorat a casa meva", ha dit aquest presentador, que en aquell moment ha arrencat a plorar.  "¿Qui són aquesta gent [els gihadistes] per expulsar de casa els nostres compatriotes? Els cristians són verdaders iraquians", ha afirmat entre llàgrimes i ha exhortat el Govern iraquià a actuar per protegir aquestes persones.

Notícies relacionades

Com un torrent, el presentador no ha deixat de defensar la pluralitat religiosa de l'Iraq. "El nostre país és com una rosa, i els seus pètals són els cristians, els àrabs, els kurds, els sabeus, el poble shabak. Tots ells són els nostres compatriotes”.

Intervenció d'un poeta

Abu al-Hassanein al-Rub’i, un poeta iraquià que assistia al programa, ha trencat una llança a favor de les comunitats cristianes iraquianes. "Els cristians són persones pacífiques, que estimen totes les sectes. Ells són gent honorable, amb alts valors morals. Ells sempre mantenen el seu sentit de la justícia. Els manifestem al cent per cent la nostra solidaritat”.

Temes:

Iraq