DURANT LA SETMANA DE L'ORGULL GAI

Un imam homosexual casa dues lesbianes iranianes a Estocolm

Els moviments salafistes reclamen que Algèria li retiri la nacionalitat

L’imam homosexual Ludovic Mpohamed posa amb les dues lesbianes iranianes després de casar-les a Estocolm.

L’imam homosexual Ludovic Mpohamed posa amb les dues lesbianes iranianes després de casar-les a Estocolm.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Estocolm

Un imam homosexual ha oficiat a Estocolm el matrimoni de dues musulmanes iranianes i ha enervat els col·lectius salafistes de diversos països. El casament es va celebrar el 2 d'agost i la cerimònia va ser portada a terme per Ludovic Mohammad Zahed, un imam francoalgerià que anys enrere s'havia declarat homosexual i que va crear l'associació d'Homosexuals Musulmans de França. De fet, ell mateix s'ha casat amb un home, amb qui actualment viu a Sud-àfrica.

Notícies relacionades

Les contraents són Sahar Mosleh i Maryam Iranfar, dues dones iranianes residents a Suècia que s'havien conegut a través d'internet i que van triar per casar-se els dies en què se celebrava a Estocolm la festa de l'Orgull Gai. A l'Iran, la relació sexual entre dues dones està castigada amb la flagel·lació i la pena de mort.

Atacs des d'Algèria

El mateix imam va anunciar l'enllaç a través de la seva pàgina de Facebook. Com era d'esperar, aquest casament ha suscitat bel·ligerants condemnes i amenaces dels grups musulmans més conservadors. Així, Abdul-fatah Hamaddaix, cap del Moviment Salafista de la Sahwa, a Algèria, va reclamar al Govern que retiri la nacionalitat a l'imam "per rentar l'honor d'Algèria d'aquest pervers que es fa dir imam homosexual i que casa els homosexuals". "A l'Islam no existeix l'imam homosexual. A l'homosexual a l'islam se'l tracta amb l'espasa i la mort per rentar la societat de la seva brutícia", ha assenyalat.