LA GUERRA IRAQUIANA

Els EUA llancen una nova sèrie de bombardejos contra els gihadistes al nord de l'Iraq

Obama afirma que els atacs han estat un èxit i reitera la necessitat de crear un Govern d'unitat iraquià

Obama explica els bombardejos selectius dels EUA al nord de l’Iraq.

Obama explica els bombardejos selectius dels EUA al nord de l’Iraq. / MANDEL NGAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units han executat aquest dissabte una altra sèrie de bombardejos selectius contra objectius del grup terrorista Estat Islàmic (EI) al nord de l'Iraq per protegir la minoria yazidita que viu al Kurdistan, ha informat el Pentàgon.

El primer dels atacs ha tingut lloc a les 15.20 hores GMT i s'ha dut a terme mitjançant una combinació d'avions de combat i avions no tripulats, segons ha apuntat el Comandament Central dels EUA, encarregat del Pròxim Orient.

El bombardeig tenia com a objectiu acabar amb dos vehicles blindats que estaven disparant contra els yazidites a prop de la muntanya Sinyar, un dels quals ha estat  destruït. Vint minuts més tard, durant un altre atac, un avió nord-americà ha bombardejat i dos vehicles blindats més i un camió armat. 

El tercer atac d'avui s'ha produït a les 19.00 hores GMT, quan una altra aeronau nord-americana ha acabat amb un altre vehicle blindat a la mateixa zona.

Els atacs aeris de divendres

Divendres, dues sèries d'atacs aeris nord-americans van abatre una posició d'artilleria del grup gihadista, van destruir un comboi de militants i van matar els militants que disparaven els morters.

Aquest matí, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat l'èxit dels primers bombardejos selectius contra els gihadistes de l'EI, però ha reiterat la necessitat de crear un govern d'unitat iraquiana que, en última instància, solucioni el problema.

Notícies relacionades

Els atacs, ha assegurat Obama, "han destruït amb èxit armament i equips que els terroristes de l'EI podrien haver utilitzat contra Irbil", mentre que les forces kurdes sobre el terreny continuen defensant l'urbs, a la vegada que el Govern iraquià i els Estats Units han augmentat la seva assistència a aquestes tropes.

Els EUA també han completat dues sèries de llançaments de menjar i aigua per a les desenes de milers de refugiats aïllats a la muntanya Sinyar, una ajuda humanitària que recolzaran els Governs de França i el Regne Unit, segons ha constatat Obama després de parlar avui amb el seu homòleg francès, François Hollande, i el primer ministre britànic, David Cameron.