Dues famílies franceses perden 17 dels seus membres en l'accident de l'avió de Swiftair

Deu dels morts pertanyien a una família originària de Loire i set a una altra francoburkinesa de Nantes, segons mitjans francesos

Diversos membres de la família francesa Reynaud que van morir en l’accident de l’avió de Swiftair.

Diversos membres de la família francesa Reynaud que van morir en l’accident de l’avió de Swiftair. / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts

Deu membres d'una mateixa família del sud-est de França, amb el cognom Reynaud, viatjaven en l'avió de Swiftair accidentat aquest dijous al centre de Mali després d'haver-se enlairat de l'aeroport de Ouagadougou, segons ha informat Christian Plaza, un amic de les víctimes, al diari regional 'La Dauphiné Libéré'. Una altra família, de cognom Ouedraogo, també ha perdut diversos dels seus membres, set, segons publica 'Le Monde'.

Els Reynaud morts són Michel, la seva exdona, els seus dos fills Eric i Franck i les seves respectives dones, Estelle i Laure, i els quatres néts de la família: Nathan, de 16 anys, Julia, de 14, tots dos residents a Chambéry, i Zoé i Alexi, que vivien a la regió de Roine Alps, al sud-est de França. Tots ells van viatjar a Burkina Faso amb motiu del casament d'una altra filla de Michel Reynaud i la seva exdona.

"És una tragèdia, eren les vacances de la seva vida", ha dit un amic d'un dels matrimonis. La família havia pensat anul·lar el viatge perquè un dels nens, Nathan, s'havia trencat la cama i li acabaven de treure el guix. "No hi haurien d'haver anat, haurien d'haver vingut a passar les vacances amb nosaltres, el meu fill l'esperava (a Nathan) i ja no vindrà", s'ha lamentat.

Companys d'escola

Patrice Dunand, l'alcalde de Gex --municipi de la regió Roine-Alps on vivia el matrimoni format per Eric i Estelle amb els seus dos fills--, ha declarat que la notícia l'ha "abatut completament". "Tota una família esborrada del mapa, ni tan sols t'imagines que això pugui passar", ha dit. "Els seus fills van a l'escola amb els nostres", ha afegit.

Notícies relacionades

Dunand ha explicat que tota la família practicava esport habitualment i que als pares els "encantaven" les carreres i les maratons i que havien participat en diverses. L'alcalde ha explicat que Estelle Reynaud era membre, amb la seva filla Zoé, de diversos clubs esportius.

Tragèdia d'una família francoburkinesa

En el vol AH5017 de Swiftair també hi viatjaven set persones de la mateixa família francoburkinesa amb cognom Ouedraogo i que era procedent de Nantes. Segons testimonis recollits per l'agència AFP, el pare, que es deia Seydou, tenia 46 anys i va arribar a França en fa 30, aproximadament. Ouedraogo tenia dos fills d'uns 20 anys, dos adolescents de 13 i 14 i una filla petita de "sis o set anys", segons el germà de la víctima.