La UE anuncia que no reconeixerà l'annexió de Crimea a Rússia

Els líders europeus analitzaran els nous passos a fer durant la cimera de dijous i divendres

1
Es llegeix en minuts
ELISEO OLIVERAS / Brussel·les

La Unió Europea (UE) "no reconeix i no reconeixerà l'annexió de Crimea i Sebastópol a Rússia", han afirmat el president de la UE, Herman Van Rompuy, i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, en una declaració institucional conjunta.

"La sobirania, la integritat territorial i la independència d'Ucraïna han de ser respectades", han subratllat els dos dirigents europeus. "La UE no reconeix el referèndum il·legal i il·legítim celebrat a Crimea, ni tampoc el seu resultat", han insistit Van Rompuy i Barroso.

Notícies relacionades

L'annexió de Crimea a Rússia serà un dels temes centrals de la cimera de caps d'Estat i de Govern de la UE que es desenvoluparà a Brussel·les aquest dijous i divendres. Els líders europeus discutiran durant la reunió les noves mesures a adoptar davant de Moscou, després de les primeres sancions aprovades aquest dilluns pel Consell de Ministres d'Afers Estrangers de la UE.

Els Vint-i-vuit aprofitaran la cimera per fer un gest polític simbòlic per reforçar la legitimitat del nou Govern ucraïnès mitjançant la firma anticipada el 21 de març dels capítols polítics del futur acord d'associació i lliure comerç entre Ucraïna i la UE.