El Parlament crimeà demanarà dilluns a Putin la incorporació a Rússia

El viceprimer ministre de Crimea assegura que els habitants de la península podran rebre el passaport rus i altres documents pel "procediment d'urgència"

Una dona sosté una bandera soviètica a la plaça de Lenin, a Simferopol, aquest diumenge.

Una dona sosté una bandera soviètica a la plaça de Lenin, a Simferopol, aquest diumenge. / HANNIBAL HANNSCHKE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Parlament de Crimea té previst demanar aquest dilluns, en una sessió extraordinària, al president de RússiaVladímir Putin, la incorporació d'aquesta autonomia a la Federació Russa, ha dit el primer ministre crimeà, Serguei Axiónov.

"Ho farem tot tan ràpidament com sigui possible, encara que complint tots els requisits legals", ha dit Axiónov a l'agència russa Interfax, després de celebrar-se aquest diumenge el referèndum a Crimea en què, segons sondejos a peu d'urna, el 93% dels electors han votat per l'annexió a Rússia93%.

Documentació russa

D'acord amb el viceprimer ministre del Govern prorús crimeà, Rustam Temirgálev, els habitants de la península podran rebre el passaport rus, el permís de conduir i altres documents pel "procediment d'urgència".

Notícies relacionades

Després del tancament dels col·legis electorals, la comissió electoral ha informat que la participació ha estat superior al 80%, dels 1,5 milions de persones amb dret al vot.

A la ciutat de Sebastopol, on té la seva base la flota russa del mar Negre, i amb un estatut especial, la participació ha estat del 85%.

Temes:

Ucraïna