L'activisme femení

Inna Xevtxenko (Femen): «Això és una revolució»

Inna Xevtxenko (Femen): «Això és una revolució»_MEDIA_1

Inna Xevtxenko (Femen): «Això és una revolució»_MEDIA_1 / AFP / DANI POZO

1
Es llegeix en minuts

La líder del moviment feminista Femen, la ucraïnesa Inna Xevtxenko, va recolzar ahir les revoltes a Ucraïna, que va qualificar de «revolució», va fer una crida als seus compatriotes a la «insurrecció» i va demanar ajuda a la Unió Europea i Estats Units.

«No són protestes, és una revolució. El poble sap que ningú li donarà els seus drets, cal sortir a buscar-los», va assenyalar Xevtxenko en una columna publicada en la versió francesa del diari digital Huffington Post.

L'activista pels drets de les dones, resident a París, diu que està en contra de «la violència» però recolza «la insurrecció».

«És una muralla contra l'opressió estalinista, a la qual el poble s'ha d'enfrontar. És una muralla pels drets humans, contra assassins com [Víktor] Ianukóvitx [el president ucraïnès]», va escriure Xev­txenko.

La feminista radical critica la

debilitat dels líders opositors del seu país, com la de l'excampió mun-

dial de boxa al capdavant del partit UDAR, Vitali Klitstxkó, que «recomana 'mantenir la calma' en un moment en què no és possible», va assenyalar.

Notícies relacionades

«Faig una crida als ucraïnesos a lluitar pels seus drets, i a la comunitat europea a no esborrar Ucraïna d'Europa. El procés ja està en marxa, ens acostem als estàndards europeus i ho fem amb molt de soroll. Faig una crida a totes les democràcies a unir-se a la lluita perquè no es tracta d'Ucraïna, sinó del que anomenem 'els drets humans'», va afegir.

Xevtxenko va demanar expressament a la UE i als EUA que apliquin «sancions politicoeconòmiques contra un president i un Govern que no recolzen els civils que lluiten per la seva llibertat». «És la nostra revolució nacional, i Ucraïna se la mereix», va manifestar.