El Govern egipci declara els Germans Musulmans "grup terrorista"

Les autoritats els acusen d'haver perpetrat aquest dimarts l'atac suïcida contra una seu policial a la ciutat de Mansura, on hi va haver 14 morts

L'organització islamista ha convocat en els últims mesos nombroses protestes a les universitats en contra del cop militar que va destituir al president Mursi al juliol

El Govern egipci declara els Germans Musulmans grup terrorista. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres d'Egipte ha declarat aquest dimecres els Germans Musulmans com a "grup i organització terrorista", segons ha anunciat el viceprimer ministre i titular d'Ensenyament Superior, Hossam Issa.

En declaracions difoses per l'agència estatal de notícies Mena, Issa ha informat de la decisió del Govern, després que aquest dimarts un atac suïcida contra una seu policial causés almenys 14 morts i 134 ferits a la ciutat de Mansura, al delta del riu Nil. El Govern del Caire ha culpat els Germans Musulmans de perpetrar aquest atemptat.

Llei contra el terrorisme

D'aquesta forma, Egipte aplicarà les sancions estipulades per la llei contra el terrorisme contra aquelles persones que participin en les activitats del grup, les financin o facin propaganda a favor seu mitjançant qualsevol mitjà.

També se sancionarà els que s'uneixin al grup o hi segueixin vinculats a partir d'ara, ha precisat Issa, a la vegada que ha afegit que s'avisarà de la decisió els països que van firmar un acord de lluita antiterrorista el 1998.

Les Forces Armades i la Policia hauran de protegir les instal·lacions públiques, mentre que les forces de seguretat seran les encarregades de vigilar les universitats i "garantir la seguretat dels estudiants contra el terrorisme d'aquest grup".

Protestes

Notícies relacionades

El destituït president Muhamad Mursi, desallotjat del poder pels militars el 3 de juliol, va renunciar a la militància a favor dels Germans Musulmans després de guanyar les eleccions del 2012.

Els Germans Musulmans i grups afins han convocat en els últims mesos nombroses protestes a les universitats en contra del cop militar que va destituir el president Muhamad Mursi el 3 de juliol, diverses de les quals han derivat en disturbis.