La policia egípcia deté més de 60 islamistes en diferents zones del país

Les forces de seguretat acusen els membres i partidaris dels Germans Musulmans de causar disturbis i incitar a la violència

Un policia egipci assenyala un cartell on es llegeix: Sí a la Constitució. Els egipcis estimen el seu país, a la plaça Tahrir del Caire, aquest dimecres.

Un policia egipci assenyala un cartell on es llegeix: Sí a la Constitució. Els egipcis estimen el seu país, a la plaça Tahrir del Caire, aquest dimecres. / Nariman El-Mofty (AP)

1
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat egípcies han detingut aquest dimecres 65 membres i partidaris dels Germans Musulmans en batudes llançades en diverses zones del país, just després de declarar-los "organització terrorista", segons ha informat l'agència estatal de notícies Mena. Un total de 42 persones van ser arrestades a les localitats de Tanta, Qatur, Al-Mahala i Zafta, a la província d'Al-Garbiya, al delta del riu Nil. Totes elles, entre les quals hi ha dos imams de mesquites locals, estan acusades de causar disturbis i incitar a la violència.

Els serveis de seguretat han detingut també 11 membres de la confraria a la ciutats de Qena i Nagaa Hamadi, a la província de Qena, al sud del país, per incitar a la violència i distribuir fullets que insten a boicotejar el referèndum constitucional convocat per al 14 i 15 de gener. També 11 integrants dels Germans han estat detinguts a la província meridional d'Assuan per aquests mateixos càrrecs i per tallar carreteres.