GUERRA CIVIL A SÍRIA

Amnistia Internacional acusa la UE de tancar les portes als refugiats sirians

L'organització afirma que els dirigents europeus s'haurien "d'avergonyir" per les poques places d'acollida que ofereixen

Amnistia Internacional denuncia l’actitud de la UE respecte als refugiats sirians.

Amnistia Internacional denuncia l’actitud de la UE respecte als refugiats sirians.
Refugiats sirians al camp d’Al-Zaatari (Jordània), que la pluja ha convertit en un fangar.

/

1
Es llegeix en minuts

Amnistia Internacional (AI) ha fet públic aquest divendres un informe en què acusa els països europeus d'erigir-se en "fortalesa" davant els refugiats sirians. Segons l'organització, els europeus només estan disposats a acollir un nombre "molt baix" de refugiats.

"La Unió Europea (UE) ha fracassat miserablement a l'hora de jugar el seu paper d'acollida per als refugiats que ho han perdut tot, excepte la vida. El nombre de refugiats que estan disposats a acollir és verdaderament lamentable", ha afirmat el secretari general d'AI, Salil Shetty. "En el seu conjunt, els dirigents europeus s'haurien d'avergonyir", ha afegit.

Notícies relacionades

Segons l'informe, els països de la UE "han proposat obrir les seves portes a uns 12.000 refugiats; o sigui, només el 0,5% dels 2,3 milions de persones que han fugit del país". Només 10 països s'han ofert per acollir alguns d'aquests refugiats. Alemanya és "de lluny, el país més generós, i s'ha compromès a acollir 10.000 refugiats, o sigui el 80% dels compromisos de la UE". França accepta acollir 500 refugiats i Espanya només 30. Dels 28 països membres de la UE, 18 --entre ells el Regne Unit i Itàlia-- no han ofert cap plaça.

Amb l'arribada de l'hivern, les condicions de vida dels 2,2 milions de refugiats instal·lats als països veïns de Síria "s'han deteriorat ràpidament", recorda l'organització.