El Consell de Seguretat de l'ONU demana el final de la violència a Egipte

L'organisme internacional reclama a "totes les parts" una "contenció màxima" per evitar més morts

Un egipci plora al costat d’un familiar mort, aquest dijous en un dipòsit de cadàvers del Caire.

Un egipci plora al costat d’un familiar mort, aquest dijous en un dipòsit de cadàvers del Caire. / MOSAAB EL SHAMY (EPA)

1
Es llegeix en minuts

Els membres delConsell de Seguretat de l'ONUvan assenyalar aquest dijous la seva "preocupació" per la greu situació a Egipte i van demanar a totes les parts el final de la violència.

Els membres del Consell "rebutgen tota forma de violència", segons ha explicat a la premsa la presidenta de torn de l'òrgan, l'ambaixadora argentina,María Cristina Perceval, al final d'una reunió a porta tancada.

La discussió es va entaular després d'un informe que va presentar el secretari general adjunt de l'ONU, Jan Eliasson, sobre la situació a Egipte després del mig miler de morts i els milers de ferits que es van produir dimecres en larepressió de les protestes islamistes.

Notícies relacionades

Els membres del Consell han assenyalat la seva "preocupació" i han considerat "imprescindible" posar fi a la violència i que el poble d'Egipte, "sense violència, pugui avançar cap a la reconciliació nacional", ha afegit Perceval.

Per a això, els 15 països que integren l'organisme han insistit que "totes les parts" exerceixin una"contenció màxima"per evitar que es repeteixin fets violents.