Femen: "Els nostres pits, les nostres armes"

La ramificació espanyola de l'organització feminista s'enforteix i participa en la formació a París

La policia italiana deté una activista de Femen davant del col·legi electoral de Silvio Berlusconi, durant les eleccions del mes de febrer passat.

La policia italiana deté una activista de Femen davant del col·legi electoral de Silvio Berlusconi, durant les eleccions del mes de febrer passat. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
MONTSE MARTÍNEZ / Barcelona

Encara que a simple vista no ho sembli, darrere elsgrups de donesque hem pogut veure mostrant elspits nusamb llegendes escrites a la pell per protestar als carrers deTunis,Kíev,RomaoParíshi ha unaestratègia. S'aglutinen al voltant de l'organització feminista Femen, que entén el cos nu de la dona com a eina de protesta contra una societat que consideren "masclista".

Elmoviment "sextremista", com els agrada dir-se, té orígens en el si delfeminisme ucraïnèsperò la seva militància s'ha estès a França, Rússia, Bèlgica, Holanda, Tunísia i Mèxic, entre altres països. Ara, labranca espanyola, nascuda el maig passat, agafa força i anuncia que intensificarà les accions a Espanya.

Notícies relacionades

Uncamp d'entrenamentaParís, com elles mateixes han decidit batejar-lo, durant tres dies --es va portar a terme entre el 6 i el 9 d'agost al Lavoir Moderne Parisien-- demostra que aquestes dones s'ho prenen seriosament.

>>Llegiu la informació completa sobre l'organització feminista Femen a e-Periódico.