Obama fa broma de posar-se un serrell i treballar per a Spielberg

El president dels EUA utilitza un to humorístic i sarcàstic al sopar anual de corresponsals de la Casa Blanca

Barack Obama participa en aquest tràiler del director de cine Steven Spielberg sobre una pel·lícula sobre el mateix Obama. Spielberg assegura que Daniel Day Lewis encarnarà el president dels EUA, però al tràiler és el mateix Obama qui fa de Daniel Day Lewis. El vídeo es va fer públic durant el sopar de corresponsals a la Casa Blanca. / CASA BLANCA

4
Es llegeix en minuts

El president dels EUA,Barack Obama, ha fet broma dient que ha decidit copiar el serrell de la seva dona, Michelle, per millorar la seva imatge en el seu segon mandat, en un discurs tradicionalment sarcàstic al qual aquest any ha imprès un toc solemne al recordar l'atac a la marató de Boston.

El discurs d'Obama al sopar anual de corresponsals de laCasa Blanca ha tingut com a colofó un vídeo en què el director de cineSteven Spielberg assegurava que, després de rodar el seu èxit 'Lincoln', havia decidit produir una nova pel·lícula sobre Obama, i seleccionaria de nou l'oscaritzat actor Daniel Day Lewis com a protagonista, per la seva capacitat de "ficar-se en el personatge".

Daniel Day Lewis

La càmera mostra llavors Obama, que es presenta com a Day Lewis, en una entrevista en què assegura que ha estat difícil adaptar-se a l'accent del president i sotmetre's a hores de maquillatge per imitar les seves orelles.

"No sé com ho fa per no estar enfadat tota l'estona. Si jo fos ell, ho estaria. Però no se'm permet. Sóc Daniel Day Lewis", indica Obama al vídeo.

El mandatari ha confessat, a més, que, en el seu cinquè any al poder, nota com "passa el temps" i té "cada vegada més cabells blancs".

Fe musulmana

"Em miro al mirall i ho he d'admetre: no sóc l'atractiu jove musulmà socialista que solia ser", ha assenyalat fent referència als rumors que van circular quan va arribar a la Casa Blanca sobre el fet que professava la fe musulmana en secret.

Per millorar la seva imatge, ha afegit, ha "agafat prestat un truc de Michelle".

La càmera mostrava aleshores diverses fotografies en què ell portava un serrell idèntic al de la seva dona, que l'escoltava somrient des de la taula, amb un vestit llarg negre amb un escot de puntes i pedreria de la dissenyadora Monique Lhuillier.

"Errors de principiant"

Malgrat l'experiència, Obama ha admès que encara comet "errors de principiant" i el sorprenen moltes notícies, com la recent "controvèrsia sobre el viatge de Jay-Z" i la seva dona, Beyoncé, a Cuba, i els rumors sobre si va ser autoritzat o no per la Casa Blanca.

"És increïble. ¿Tinc 99 problemes i aquest tal Jay-Z n'és un?", ha dit.

Tres dies després de visitar Dallas (Texas) per a la inauguració de la Biblioteca Presidencial George W. Bush, on va alabar els punts forts de la gestió del seu predecessor, Obama no va dubtar a tornar a les crítiques.

Biblioteca presidencial

Després d'assegurar que ja està pensant a crear la seva pròpia biblioteca presidencial, ha mostrat una foto en què l'edifici en honor seu apareixia al costat del dedicat al llegat de Bush, amb un cartell assenyalant-lo que diu: "Culpa seva".

A més ha indicat que li agradaria edificar la biblioteca al lloc on va néixer, però ha decidit que és "millor fer-ho als Estats Units", en al·lusió als crítics que sostenen que no va néixer en territori nord-americà.

Ha recordat els seus intents d'acostar-se als republicans, i els ha aconsellat que, ara que han reconegut que tenen un problema amb les minories, l'agafin a ell, en qualitat d'afroamericà, "com un assaig" per a la resta de la població, i li facin més cas.

"Fa uns dies em vaig emportar els senadors republicans a sopar. No va ser fàcil. Vaig proposar un brindis i (la idea) no va passar del (debat en el) comitè", va dir fent broma.

Crítica a la CNN

També ha estat molt àcid amb els mitjans de comunicació, especialment amb la cadena CNN, que va patir un revés durant la seva cobertura dels atacs de Boston a l'informar erròniament de l'arrest d'un sospitós.

"Admiro el compromís de la CNN de cobrir tots els costats de la notícia, per si resulta que n'hi ha un de precís", ha apuntat.

Boston i West

Al final del discurs, el mandatari ha canviat el to per recordar els "dies durs" que estan passant moltes famílies a Boston i a West (Texas), on una explosió en una planta de fertilitzants va causar 14 morts i més de 200 ferits el 18 d'abril.

Ha demanat a funcionaris, a periodistes i a la resta de nord-americans que aprenguin dels equips de rescat en aquests dos successos per "fer millor la seva feina, apuntar més alt", en nom de tots els que van perdre la vida la setmana passada.

Desfilada d'estrelles

Notícies relacionades

Una desfilada d'estrelles de Hollywood ha assistit al sopar de gala, entre elles Spielberg, Day Lewis, Bradley Cooper, Scarlett Johannson, Barbra Streisand, Kevin Spacey o Claire Danes, a més de l'humorista Conan O'Brien, que ha ofert el discurs final.

O'Brien ha disparat dards a cada un dels mitjans de comunicació presents i no ha oblidat les tensions amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un. "En el passat teníem enemics que feien por: Hitler, Stalin... Ara, el nostre gran enemic és un adolescent que es vesteix com Rosie O'Donnell als Emmy", ha lamentat.