Hugo Chávez mor després d'una llarga lluita contra el càncer

El president de Veneçuela havia patit les últimes hores complicacions respiratòries

Una dona mostra una foto de Chávez amb les seves dues filles.

Una dona mostra una foto de Chávez amb les seves dues filles. / reuters / carlos garcía rawlins

1
Es llegeix en minuts

Hugo Chávez ha mort. Segons ha informat aquesta nit el vicepresident veneçolà, Nicolás Maduro, el president de Veneçuela ha sucumbit al càncer que tenia des de feia mesos i ha mort.

Maduro havia afirmat a mitja tarda que el president Hugo Chávez estava en la pitjor situació des que va ser operat l'11 de desembre passat, al patir "complicacions" causades per una nova infecció greu.

"Pau i victòria d'aquesta pàtria que acompanya el nostre comandant Chávez en les pitjors circumstàncies que li ha tocat viure des del mateix moment de la seva última intervenció quirúrgica", ha indicat Maduro en un missatge transmès pel canal estatal de televisió.

Complicació

Maduro ha afegit que "hi ha una situació de complicació" per una infecció "molt greu" i "complicacions en la seva situació respiratòria".

Notícies relacionades

El vicepresident ha demanat a la població que tingui "confiança en aquesta direcció politicomilitar de la revolució. Tinguin confiança en el rumb de la nostra pàtria". Maduro ha indicat que Chávez havia començat a rebre tractaments complementaris pal·liatius les últimes setmanes.

El vicepresident, que s'ha referit a Chávez com "el nou llibertador del segle XXI", ha assenyalat que quan els metges li van indicar a Chávez que començava un altre tractament de quimioteràpia, el governant va decidir tornar a Caracas per fer-lo en aquesta ciutat.