L'agenda de 'Sandy'

Barack Obama (d’esquena) presideix la reunió de seguiment de l’huracà ’Sandy’, dilluns, a la Sala de Situacions de la Casa Blanca.

Barack Obama (d’esquena) presideix la reunió de seguiment de l’huracà ’Sandy’, dilluns, a la Sala de Situacions de la Casa Blanca. / PETE SOUZA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

"La meva prioritat número u és salvaguardar vides, no preocupar-me per com afecta les eleccions". Barack Obama responia així als periodistes al tornar a Washington per seguir l'evolució de l'huracà 'Sandy'. També a través del 'mailing' de campanya demòcrata, el president dels EUA i candidat a la reelecció ens instava a seguir les indicacions deseguretat i evacuar la zona si fos necessari.

A Washington DC, com a la resta de l'àrea afectada per l'huracà, s'han tancat les escoles i el transport públic i s'han habilitat cinc centres d'acollida per als indigents o per a qualsevol ciutadà que ho requereixi.

Notícies relacionades

Dilluns va ser un dia de tensa espera. Va començar amb un plugim al matí, però tant la pluja com les ratxes de vent es van anar intensificant a mesura que s'acostava la nit, l'hora en què estava previst que 'Sandy' toqués terra. Totes les cadenes de notícies del país estan emetent un continu especial sobre aquest huracà de categoria 1.

Obama iRomney han cancel·lat diversosactes de campanya, fins i tot s'han suspès els enviaments d''e-mails' per reunir aportacions a les àrees afectades per l'huracà. S'hantancat els centres per al vot anticipat i l'empresa Gallup ha suspès aquest dilluns la seva enquesta electoral diària. També es preveu que s'endarrereixi l'informe d'ocupació que hauria de fer-se públic aquest divendres. A una setmana deldia de les eleccions, és 'Sandy' qui marca l'agenda.