LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

El 'Sandy' en campanya

"Si les comunicacions continuen funcionant, la campanya virtual adquirirà aquests dies molta importància a la costa Est"

Obama informa sobre l’huracà ’Sandy’.

Obama informa sobre l’huracà ’Sandy’. / DENNIS BRACK / POOL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

Alguns sacrificats voluntaris encara es van acostar a Virgínia per fer campanya diumenge al matí. Però els ciutadans de l'estat veí s'estaven preparant per a una altra visita. Tots estem pendents de l'huracà'Sandy'.

De moment,Barack Obamaha suspès dos actes de campanya, un dels quals havia de celebrar-se a Virgínia. Si les comunicacions continuen funcionant, la campanya virtual adquirirà aquests dies més importància a la costa Est. El missatge a transmetre és la diferència abismal entre el demòcrata Barack Obama i el republicàMitt Romney. El "no és el mateix" espera mobilitzar els votants del president que quatre anys després no tenen clar si quedar-se a casa.

El dit acusador

L'equip de la veritat d'Obama --persones encarregades de demostrar amb dades la falsedat d'algunes de les declaracions de Romney-- ha apostat per multiplicar els impactes dels seus missatges. ¿Com? Convertint les bases en el dit acusador. Un atac, milers de denúncies.

Notícies relacionades

"En aquests últims dies de campanya veuràs molts més anuncis, 'mails' i falses acusacions al president Obama. El pitjor és que moltes vegades aquests missatges circulen com a rumors, sense que se sàpiga la seva procedència. La millor manera de combatre aquests trucs bruts és fer que surtin a la llum pública".

Esperant la Frankestorm

Però el funcionament de les comunicacions i de l'electricitat dependrà de les conseqüències de l'huracà 'Sandy'. Se l'ha batejat com la 'Frankestorm', més enllà de la tempesta perfecta. "Carregueu els mòbils i els equips electrònics", recomanen constantment totes les cadenes de televisió i ràdio. Ahir hi havia cua al supermercat per comprar aigua i provisions per a diversos dies. I llargues cues de vehicles sortint de Nova York, l'àrea on es preveuen les pitjors conseqüències, rumb cap a l'Oest.