LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Com a 'Slumdog millionaire'

Fotograma de l’oscaritzada pel·lícula ’Slumdog millionaire’.

Fotograma de l’oscaritzada pel·lícula ’Slumdog millionaire’.

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

L'entranyable personatge deJamal que interpretava Dev Patel a'Slumdog millionaire' treballava en un 'call center'. Vivia a l'Índia, però es coneixia perfectament el mapa de Londres. Tenia un programa informàtic que li facilitava totes les dades per poder contactar amb els clients i oferir-los la informació que necessitaven. Aquestes deslocalitzacions de trucades que van començar en l'àmbit comercial ara s'han traslladat a la política.

Per organitzar activitats com a voluntari en la campanya demòcrata ja no cal anar a les seus per fer trucades. Es poden fer des de casa. En realitat, des de qualsevol ordinador connectat a internet.

Això no només permet estalviar desplaçaments, sinó també concentrar trucades en diversos estats quan és necessari. El procés és simple. A través de l'escriptori digital que està assignat a cada voluntari, s'entra en el programa de 'fer trucades'.

Immediatament apareix un mapa dels Estats Units on es marquen en color blau els estats on pots trucar. El programa permet fer trucades entre les nou del matí i les nou del vespre i té en compte la diferència horària de tres hores entre la costa est i oest. Així, mentre aWashington són les 10 de la nit i, per tant, el programa m'impedeix fer trucades a la zona, sí que em permet, per exemple, contactar ambCalifòrnia.

Se m'ha assignat un dels objectius immediats: s'està intentant organitzar un macroviatge a Nevada per fer campanya en aquest estat.

"Hola, ¿ets Charles? Et truco perquè t'has interessat pel viatge aNevada. ¿Quins caps de setmana hi podries anar?". El so és metàl·lic però la connexió és bona. "¿Necessites allotjament? ¿Tens manera de desplaçar-t'hi pel teu compte?". Si necessiten casa o vehicles se'ls reencamina a unaweb

Notícies relacionades

Omplo una fitxa amb les respostes mentre faig la trucada. Així comença el viatge...

La majoria de tècniques que s'utilitzen avui dia en el màrqueting polític s'han provat abans en el camp comercial. ¿Què vindrà després?