LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Porta a porta a Virgínia

Una voluntària demòcrata visita un domicili d’Aldie, a l’estat de Virgínia.

Una voluntària demòcrata visita un domicili d’Aldie, a l’estat de Virgínia.

2
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

Aquest cap de setmana la majoria devoluntaris deWashington DC ens hem traslladat aVirgínia, unestat tradicionalmentconservador però que va recolzar Barack Obama en les últimes eleccions per un estret marge.

Ara s'ha convertit en uncamp de batalla decisiu per a l'elecció del futur president dels Estats Units. Ens trobem al centre per repartir-nos en diversos cotxes i d'allà sortir cap a l'estat veí, una hora i mitja.

El centre d'operacions era la impressionant casa deSandra iRon, que ens van rebre amb cafè, galetes i la llista de persones per contactar en el porta a porta. Mentre Sandra ens preparava els mapes, fullets i el nostre adhesiu acreditatiu de voluntaris perObama, Ron ens explicava el funcionament. Ens movíem enparelles, generalment cada una cobria un costat del carrer. Em va tocar anar ambLisa, una jove advocada, que em va comentar rient que havia deixat el seu marit atabalat amb els seus dosnens de vuit i sis anys per fer campanya.

El nostre objectiu del dia no era persuadir ni obtenir més informació de gustos o preferències. El nostre objectiu era assegurar-nos que els votants d'Obama sabien com votar, què havien de portar, on ho havien de fer... A Virgínia, igual que en molts altres estats, es necessita algundocument acreditatiu, com el permís de conduir, el carnet de votant registrat o una factura de telèfon.

També havien de tenir en compte els horaris. El centre de votació obre de sis del matí a set de la tarda. Si treballen alDistricte de Colúmbia (DC) --el dimarts 6 de novembre, dia de la votació, és dia laborable-- segurament no arribaran a temps per votar a última hora. Des del banc de trucades s'havia confeccionat una llista amb les dades dels votants demòcrates de la zona. També teníem apuntat el centre electoral que els corresponia ifullets per si volien més informació.

Immigrants adinerats

Aldie és un barri residencial molt tranquil. Moltes de les cases estan decorades amb motius de Halloween. "Bon dia, ¿és Alexandra Cruz? Em dicMontse. Encantada de conèixer-la, sóc d'Obama per Amèrica i estem comprovant que tingui totes les dades necessàries per poder anar a votar. ¿Sap quin centre electoral li correspon?".

Notícies relacionades

En aquesta zona, la majoria són adineratsimmigrants o fills d'immigrants, generalmentindis, però tambéàrabs ollatins. Fa un dia assolellat i alguns han aprofitat el bon temps per sortir a passejar, altres han anat fins a l'escola per veure els partits dels seus fills. Se celebren competicions de criquet i de futbol.

LaFreedom High School és un dels centres de votació de la zona. Lisa va marcar l'última persona que li quedava. "Llista equivocada", va apuntar. Es tractava d'un acèrrim votantrepublicà que havia intentat convèncer-la que votar Obama era el pitjor que podia fer. No es va embolicar en cap contrarèplica. Aquell no era l'objectiu. Només va somriure i li va desitjar bon dia.