LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Estranya cerimònia a la sinagoga

Entrada de la Sinagoga Històrica de Washington DC, durant la reunió dels voluntaris demòcrates

Entrada de la Sinagoga Històrica de Washington DC, durant la reunió dels voluntaris demòcrates / MONTSE PRATS

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

Més de 500 persones ocupen els seients i els passadissos de la Sinagoga Històrica de Sixth & I Street a Washington DC. Però avui no hi ha cap cerimònia religiosa. Almenys, una d'habitual. El director de campanya a DC,Kouri Marshall, ens dóna la benvinguda. "Germans, aixequeu-vos i expliqueu al vostre company del costat, per què votareu Obama".

El meu company del costat porta una xapa on es llegeix'Musulmans per Obama'. Balbucejo les meves explicacions: no puc votar perquè no sóc ciutadana nord-americana. El meu interlocutor somriu i assenteix amb el cap."Amèrica és un país d'oportunitats". Als pocs minuts tornaria a sentir la frase sobre l'escenari, com un mantra, amb els conferenciants il·luminats sota la llum de lesmenoràs.

Virginia, un estat clau

Els caps ens han convocat per un objectiu: concentreu-vos a l'Oest. A tres hores en cotxe de DC hi ha un dels estats clau en la contesa electoral:Virginia.Obama hi va guanyar per un estret marge fa quatre anys però ara no té assegurats els vots. Per la sala desfilen exemples de persones que han arribat a participar en la campanya de nou estats diferents.

Apareix la directora de campanya de Virginia,Sara El-Amine. Posen a la nostra disposició cotxes, autobusos i furgonetes cada cap de setmana. Només queden tres setmanes. Encara que l'últim i definitiu tram és una mica més llarg, del 3 al 6 de novembre, l'anomenen la 'Final Four', així, en majúscules.

Notícies relacionades

La cerimònia la tanca un convidat estrella,Jon Carson,un dels directors de campanya el 2008 i després responsable de l'oficina de participació a laCasa Blanca. Entona uncrit de guerra, molts congregats repliquen posant-se drets, com una missa gospel. "¿Vols formar part d'aquest viatge?” En un país en què a quina església pertanys acostuma a ser la tercera pregunta que et fan quan coneixes algú --immediatament després de "¿com et dius?" i "¿estàs casada?"-- les litúrgies són bons reflexos de com es mouen i com respiren els nord-americans.

Carson assenyala la resposta: "Ompliu el formulari, apunteu-vos a Virginia". Davant de les portes obertes de la sinagoga, just abans de la sortida, els organitzadors esperen amb unasafata perquè cada persona, abans de sortir, dipositi la sevaresposta.