LA CAMPANYA D'OBAMA DES DE DINS

Cinc dòlars: passa-ho

1
Es llegeix en minuts
Montse Prats
Montse Prats

Periodista. Voluntària del Partit Demòcrata

ver +

El termini per recaptar fons per a lacampanya, segons leslleis federals, finalitzava aquesta mitjanit a Washington (6.00, hora espanyola). Hi ha diverses vies per les quals els partits recapten diners. I una, que ambBarack Obama ha adquirit molta més importància, és el finançament a través de les bases.

A més de les trucades telefòniques o del dia a dia dels actes, els voluntaris també podem col·laborar en la recaptació de fons de diverses maneres. Una és amb un sistema fàcil en què crees la teva pròpia pàgina web i la promociones perquè els teus amics, coneguts i familiars aportin diners.

L'altra és a través de la donació directa a través dels milers decorreus electrònics i missatges directes que ens arriben --per exemple, un deMichelle Obama-- on generalment demanen unaaportació de cinc dòlars i, sobretot, que ho diguis als teus amics, reenviant el missatge o a través de les xarxes socials. Facebook és la xarxa que més s'utilitza entre els voluntaris.

Notícies relacionades

El coordinador nacional,Marlon Marshall, ens va comentar que els voluntaris havíem recaptat un 60% més que en les eleccions del 2008. Per descomptat, hi ha altres vies, com les SuperPac, grans organitzacions que recapten sumes espectaculars de grans contribuents.Hi ha qui ha criticat,fins i tot entre els seus partidaris, que Obama accepti aquests diners.

La idea que petits contribuents, persones treballadores, facin possible en conjunt una multimilionària campanya electoral éspatriòtica, és esperançadora i és un dels missatges importants que intenten transmetre els demòcrates.